Αποκλειστικό: Δοκιμάζουμε το Polestar 2 στα World Car Awards 2021 [Video]

Με αυτό το μοντέλο η νέα σουηδική μάρκα που γεννήθηκε μέσα από τον οργανισμό της Volvo στοχεύει να εδραιωθεί στην αγορά. Πώς είναι στο δρόμο; Το δοκιμάζουμε στο πλαίσιο των test drives για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

  • -
  • -

Η Polestar απόκτησε τη δική της αυτόνομη υπόσταση το 2017. Το μέχρι τότε σπορ παρακλάδι της Volvo έγινε μια ξεχωριστή μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας ήταν το Polestar 1, ένα Plug-In Hybrid πολυτελές και κομψό σπορ κουπέ, με αμάξωμα εν μέρει φτιαγμένο από ανθρακονήματα. Το δεύτερο στη σειρά μοντέλο της μάρκας, το πρώτο μαζικό και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό είναι το μεσαίο σεντάν Polestar 2. Το οποίο οδηγήσαμε αποκλειστικά στο test drive event του World Car Awards στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Το Polestar 2 βασίζεται στο πάτωμα του XC40 (το οποίο επίσης έχει τη δική του αμιγώς ηλεκτρική έκδοση). Διατίθεται σε εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα και την κίνηση μόνο πίσω. Ή All Wheel Drive, με έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα να κινεί και τους εμπρός τροχούς. Η ισχυρότερη έκδοση είναι 4κίνητη, αποδίδει 408 ίππους και 660 Nm. Εμείς δοκιμάσαμε την πιο «ρεαλιστική» έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα και τη μεγαλύτερη από τις δύο διαθέσιμες μπαταρίες, συνδυασμός που δίνει τη μέγιστη αυτονομία των +500 km. Πώς είναι η καμπίνα του; Πώς στέκεται στο δρόμο; Πώς είναι σε σχέση με το Tesla Model 3 που θεωρείται ο βασικός ανταγωνιστής του; Δικαιολογεί το διαφορετικό σήμα από ένα Volvo; Απαντήσεις, στο video.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ TESLA MODEL 3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...