Volvo: Νέοι 4κύλινδροι κινητήρες

Η εποχή των Twincharger επιστρέφει

  • -
  • -

Με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης μέχρι και 35%, η Volvo έχει βάλει από το φθινόπωρο εμπρός το project του downsizing των κινητήρων της. Τα πλάνα περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των 5 κύλινδρων και 6κύλινδρων κινητήρες turbo από νέους 4κύλινδρους  κινητήρες της αρχιτεκτονικής VEA (Volvo Environmental Architecture).

Οι νέοι κινητήρες θα τοποθετούνται εγκάρσια, διαθέτοντας παράλληλα σημαντικά χαμηλότερο βάρος μέχρι και 90 kg. Εκτός από τις up to date τεχνολογίες, τα σχέδια της Volvo που θα υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη 2ετία περιλαμβάνουν και την υιοθέτηση της λύσης του Twincharger, τη διπλή υπερτροφοδότηση που έβαλε τελεύταία στο παιχνίδι η VW, με την πρώτη γενιά του 1.4 TSI κινητήρα των 170 ίππων. Η συγκεκριμένη λύση δεν είναι άγνωστη για τη Volvo, αφού έχει χρησιμοποιηθεί σε diesel ναυτικούς κινητήρες (KAD) πριν 20 χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Lex Kerssemakers επικεφαλή της γραμμής παραγωγής της Volvo, η συγκεκριμένη λύση περιλαμβάνει έναν μικρό μηχανικό συμπιεστή (supercharger) για τις χαμηλές rpm και ένα κλασσικό turbo εξάτμισης για τις πιο υψηλές rpm, στοχεύοντας στην απόλυτα ομαλή λειτουργία και την βέλτιστη διαχείριση του καυσίμου.

Οι νέοι κινητήρες θα κάνουν ντεμπούτο στο νέο XC90, το οποίο μαζί με το S80 μπορεί να διαθέτει ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...