Lamborghini – Η ανάρτηση του νέου μοντέλου

Ραντεβού στην έκθεση της Γενεύης

  • -
  • -

Με αφορμή το νέο μοντέλο, που θα αντικαταστήσει την Murcielago, η Lamborghini συνεχίζει να δίνει στην δημοσιότητα πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Παράλληλα η παρουσίαση του νέου μοντέλου έχει τοποθετηθεί για τον Μάρτη στην έκθεση της Γενεύης με την πιθανή ονομασία Aventador.

Το νέο ιταλικό supercar θα έρθει με μια "ψαγμένη" διάταξη ανάρτησης, βγαλμένη απευθείας από τον κόσμο του motorsport. Για τις αυξημένες απαιτήσεις στο δρόμο που απορρέουν και από τις κορυφαίες επιδόσεις που θα επιτυγχάνει (V12 6.5 λίτρα 700 ίπποι), τα αμορτισέρ/ελατήρια της ανάρτησης του, θα είναι τοποθετημένα οριζόντια. Η εμπρός διάταξη θα βρίσκεται κάτω από το παρμπρίζ, με την πίσω ανάρτηση να εδράζεται κοντά στον κινητήρα. Τα αμορτισέρ/ελατήρια (Ohlins) δεν συνδέονται απευθείας με τους τροχούς, αφού μια εξελιγμένη δομικά διάταξη (βραχίονες/ράβδοι) αναλαμβάνει να τα συνδέσει με τα αλουμινένια διπλά ψαλίδια. Οι άμεσες αντιδράσεις και η άριστη κατευθυντικότητα χαρακτηρίζουν αυτή την δομή της ανάρτησης, η οποία επιτρέπει επιπλέον τη χρήση πιο μαλακών ελατηρίων, με γνώμονα να διατηρηθεί κάποιο επίπεδο άνεσης.

Ειδικότερα η εμπρός ανάρτηση φιλοξενεί και ένα υδραυλικό κύκλωμα, που επιτρέπει την ανύψωση του αμαξώματος κατά 4 εκατοστά για την διάσχιση διάφορων μικρών εμποδίων (σαμαράκια κ.τ.λ). Το όλο πακέτο συμπληρώνουν τα  κεραμικά φρένα -6πίστονα 400mm/4πίστονα 380 mm, εμπρός/πίσω- τα οποία φημίζονται για το χαμηλό βάρος τους και τις ευεργετικές συνέπειες που αυτό προκαλεί στα δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...