Ο κόσμος «διψάει» για Lamborghini

Τι κι αν κοστίζουν μια περιουσία; Η ζήτηση για τα ονειρικά supercars της ιταλικής φίρμας ξεπερνά κάθε προηγούμενο

  • -
  • -

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, η Lamborghini παρέδωσε σε πελάτες ανά την υφήλιο 6.902 αυτοκίνητα, κάνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της. Η αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 ξεπέρασε το 23% και σε σύγκριση με το 2019 το 6%.

lambo1

Η ζήτηση για τα αυτοκίνητα της φημισμένης εταιρείας από τη Sant’ Agata είναι τεράστια, με τη Lamborghini να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ικανοποιήσει τους πελάτες και να μειώσει τον χρόνο αναμονής των παραδόσεων, παρά τις προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη ημιαγωγών.

Best seller μοντέλο της γκάμας παραμένει η Urus. Το Super Sport SUV καλύπτει σχεδόν όλη την παραγωγή, με 4.085 πωλήσεις το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου. Δεύτερο πιο καλοπουλημένο είναι η Huracan με 2.136 μονάδες και τρίτο η Aventador με 681 μονάδες.

Ο πρόεδρος και CEO της φίρμας, Stephan Winkelmann, αποκάλυψε πως η επετειακή Aventador Ultimae και η συλλεκτική Countach LPI 800-4 έχουν κάνει ήδη sold out και η παραγωγή της γκάμας συνολικά έχει καλυφθεί για έναν ολόκληρο χρόνο.

lambo2

«Βρισκόμαστε σε εξαιρετική θέση. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το δύσκολο κλίμα των τελευταίων 18 μηνών, διατηρήσαμε μια σταθερή αύξηση του όγκου πωλήσεων και επεκτείνουμε συνεχώς τη μάρκα παγκοσμίως. Τα V10 και V12 μοντέλα μας παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή, με την Urus να έχει την πρωτοκαθεδρία.

Το 2024 θα ξεκινήσουμε τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας και μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα έχουμε έτοιμο ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο», δήλωσε ο επικεφαλής της Lamborghini.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...