Έπεσες σε λακκούβα; Η ανάρτησή σου θα ενημερώνει αυτόματα τον δήμο!

Άμεση ενημέρωση για τις λακκούβες της πόλης θα έχουν οι Αρχές της Βοστώνης, αφού θα λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις από τα Mercedes-Benz που κυκλοφορούν στους δρόμους.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz ενώνει τις δυνάμεις της με την πόλη της Βοστώνης για τη βελτίωση της συντήρησης των δρόμων και των υποδομών. Μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος που αφορά την επικοινωνία των οχημάτων με τις υποδομές, τα αυτοκίνητα της Mercedes θα παρέχουν ανώνυμα δεδομένα που θα συλλέγονται από τα συστήματα ανάρτησής τους. Αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται για να εντοπίζονται λακκούβες, ανωμαλίες στην επιφάνεια των δρόμων και άλλα πιθανά προβλήματα.

Η συνεργασία στοχεύει να φέρει επανάσταση στη συντήρηση των δρόμων στη Βοστώνη, καθώς οι Αρχές της πόλης θα έχουν πλέον πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες, άμεσα. Μέχρι πρότινος ήταν δύσκολο να έχουν τόσο εκτεταμένη και άμεση πληροφόρηση, μόνο με τη χρήση των παραδοσιακών μεθόδων αναφοράς των πολιτών, όπως η τηλεφωνική γραμμή 311.

mercedes-vostoni-boston-lakkouves

Πώς θα βελτιώσουν τη Βοστώνη τα δεδομένα της Mercedes;

Η Stefanie Costa Leabo, επικεφαλής δεδομένων της πόλης της Βοστώνης, τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης διαδικασίας κατανομής πόρων. «Ορισμένες γειτονιές δεν χρησιμοποιούν αρκετά τον τηλεφωνικό αριθμό 311 για να αναφέρουν τα προβλήματα που προκύπτουν. Αυτό οδηγεί σε άνιση κατανομή των πόρων της πόλης. Με τα δεδομένα της Mercedes να συμπληρώνουν τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι περιπτώσεις που δεν έχουν αναφερθεί μπορούν να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν ταχύτερα».

Δείτε ακόμα: Απόλυτη ασφάλεια τη νύχτα: Διαγράμμιση που λάμπει στο σκοτάδι

Αν και αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή κοινής χρήσης δεδομένων της Mercedes στη Βόρεια Αμερική, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη εφαρμόσει παρόμοια συστήματα με επιτυχία σε ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό κάνει εμφανή την αποτελεσματικότητά της και τις δυνατότητές της για ασφαλέστερους δρόμους σε παγκόσμιο επίπεδο.

lakkouva-mercedes

Οι Αρχές της Βοστώνης έχουν δοκιμάσει κι άλλα συστήματα στο παρελθόν, όπως τη συλλογή πληροφοριών από τα επιταχυνσιόμετρα που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα, σε συνδυασμό με δεδομένα από το GPS των συσκευών. Αν και η παραπάνω προσπάθεια έχει επίσης αποφέρει πολύτιμες πληροφορίες, μέσω της νέας συνεργασίας με τη Mercedes τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερα.

Ελληνικό στοιχείο στη συνεργασία Βοστώνης και Mercedes-Benz USA

Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής της Mercedes Βόρειας Αμερικής είναι ο Έλληνας, Δημήτρης Ψυλλάκης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «αυτή η συνεργασία με τον δήμο της Βοστώνης, έχει ως στόχο να προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση της υποδομής στην οποία λειτουργούν τα οχήματα με την ασφαλή συλλογή, επεξεργασία και οπτικοποίηση ανώνυμων δεδομένων οχημάτων. Τα εξελιγμένα συστήματα στα οχήματά μας μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει κατά μήκος των οδών».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...