Επανάσταση στο Google Maps – Πλοήγηση στον δρόμο με επαυξημένη πραγματικότητα

Η Google σχεδιάζει χρόνια την πλοήγηση AR Χαρτών και πλέον έφτασε η ώρα η λειτουργία να περάσει στα αυτοκίνητα των χρηστών, προσφέροντας μια νέα οδηγική εμπειρία.

  • -
  • -

Η νέα μεγάλη αναβάθμιση του Google Maps φαίνεται πως θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον και στα οχήματα, αλλάζοντας εξ ολοκλήρου τον τρόπο που χρησιμοποιείται η εφαρμογή μέχρι σήμερα. Το νέο χαρακτηριστικό των πιο δημοφιλών χαρτών παγκοσμίως έχει να κάνει με τις οδηγίες πλοήγησης των οδηγών μέσω επαυξημένης πραγματικότητας.

maps

Στόχος της Google είναι να κάνει την οδήγηση πιο απλή, βολική και ασφαλέστερη. Η νέα πρωτοποριακή λειτουργία των Χαρτών, ακολουθεί ουσιαστικά το 3D Look & Feel που βλέπουμε στα smartphone. Για να λειτουργήσει σε πλήρη εμπειρία, θα πρέπει φυσικά το αυτοκίνητο να διαθέτει Head up Display και προφανώς κάμερα εμπρός. Βέβαια, θα λειτουργεί και στις κεντρικές ψηφιακές οθόνες που υποστηρίζουν πλοήγηση.

Πώς θα λειτουργεί το AR στα αυτοκίνητα

Η Google αναφέρει πως όλα θα υποστηρίζονται μέσω μιας δυναμικής οθόνης στο παρμπρίζ που θα εμφανίζει όλα τα δεδομένα που δημιουργούνται από το AR. Το περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας, θα επιτρέπει στην εφαρμογή να προβάλει με σαφήνεια τη διαδρομή πλοήγησης που πρέπει να ακολουθήσει ο οδηγός.

maps

Ουσιαστικά, ο οδηγός θα έχει ένα ακριβές σύστημα πλοήγησης μπροστά στα μάτια του, που θα τον καθοδηγεί με νέα τρισδιάστατα και πιο ευδιάκριτα σήματα, νέες σημάνσεις και ειδοποιήσεις ασφαλείας. Αν για παράδειγμα πρέπει να στρίψει αριστερά, θα χρωματίζει τον δρόμο σε  3D μορφή στο παρμπρίζ, με τα φανάρια και τις πινακίδες να επισημαίνονται πεντακάθαρα.  

Οι οδηγίες θα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο, πάντα μπροστά στα μάτια του οδηγού, κάτι το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Χάρη στην ενσωμάτωση της υποστήριξης AR, η προτεινόμενη λωρίδα θα επισημαίνεται ακριβώς στον δρόμο. Επιπρόσθετα, θα προειδοποιεί live για πιθανούς κινδύνους και όταν ως οδηγός θα πλησιάζεις σε διασταύρωση ή σχολείο, θα σε ενημερώνει ώστε να αποφύγεις τυχόν κίνδυνο. Άλλωστε, δεν θα κοιτάς το κινητό αλλά πάντα εμπρός.

maps

Δες εδώ πώς γλυτώνεις την κίνηση με το Google Maps

Φυσικά, η επαυξημένη πραγματικότητα θα μεταμορφώσει τελείως την εμπειρία πλοήγησης, με τους Χάρτες Google να εμφανίζουν όλες τις πληροφορίες για να επισημαίνουν σημεία ενδιαφέροντος, όπως καταστήματα, εστιατόρια, σταθμούς φόρτισης, βενζινάδικα και οτιδήποτε άλλο. 

Να τονίσουμε βεβαίως, πως η ενσωμάτωση της επαυξημένης πραγματικότητας στην πλοήγηση του αυτοκινήτου δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Θα χρειαστεί περαιτέρω εξέλιξη, αλλά φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου το Google Maps να δεχθεί μια νέα σημαντική αναβάθμιση.

πηγή: autoevolution.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...