5 Tips για να γλιτώνεις την κίνηση με το Google Maps

Οι χάρτες της Google μπορούν να κάνουν πολύ πιο χρήσιμα πράγματα από το να μας κατευθύνουν με τους σωστούς δρόμους στον τελικό μας προορισμό. Η αποφυγή της κίνησης, είναι ένα από αυτά!

  • -
  • -

Όσοι μένουν σε μεγάλες πόλεις, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η καθημερινή κίνηση στους δρόμους είναι ανυπόφορη. Ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία που έχουμε πλέον στα χέρια μας, είναι το Google Maps. Ακόμη κι αν ξέρουμε καλά τον δρόμο για τον προορισμό μας, μπορούμε να ανοίγουμε τη χρήσιμη εφαρμογή προκειμένου να γνωρίζουμε ποιος είναι ο ταχύτερος δρόμος. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα δεδομένα, οι χάρτες μπορούν να προβλέψουν με αρκετή ακρίβεια την κίνηση και να μας κατευθύνουν ανάλογα.

Οπότε, πριν από τη διαδρομή μας, μια ματιά στο Google Maps μπορεί να μας σώσει από αρκετά… νεύρα και χαμένο χρόνο. Ποιοι είναι οι τρόποι όμως, για να χρησιμοποιήσουμε σωστά το Google Maps; Παρακάτω ακολουθούν 5 Tips για να χρησιμοποιούνται με πιο αποτελεσματικό τρόπο οι φημισμένοι χάρτες της Google. Φυσικά, μην περιμένετε και θαύματα! Απλά, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε ή να δείτε μια εναλλακτική διαδρομή που θα γλιτώσει μερικά λεπτά. Πολύτιμος χρόνος όταν μιλάμε για τις καθημερινές μετακινήσεις μας!

Ορίστε τις διευθύνσεις σπιτιού και εργασίας σας

Αν «πείτε» στο Google Maps τη διεύθυνση του σπιτιού σας και της εργασίας σας, τότε θα μάθει τι ώρες πηγαίνετε και όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητο, θα σας ενημερώνει πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να φτάσετε. Επίσης θα σας προειδοποιήσει αν η κίνηση είναι αυξημένη συγκριτικά με το φυσιολογικό, αν έχει γίνει κάποιο τρακάρισμα κλπ. Η εφαρμογή καταλαβαίνει ότι μπήκατε στο αυτοκίνητο μόνο αν υπάρχει σύστημα πολυμέσων με Apple CarPlay ή Android Auto.

Ελέγχετε κάθε διαδρομή σε ώρες αιχμής

Όπου κι αν θέλετε να πάτε, «πατήστε» τη διεύθυνση στο Google Maps αν πρόκειται να κάνετε τη διαδρομή σε ώρες αιχμής. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε από πριν περίπου πόσο χρόνο θα κάνετε για να προγραμματίσετε τις δουλειές σας και πιθανότατα, θα φτάσετε νωρίτερα, αν οι χάρτες βρουν μια εναλλακτική και ταχύτερη διαδρομή.

Κοιτάξτε προσεκτικά τις ειδοποιήσεις

Όταν ορίσετε μια διαδρομή και υπάρχει τμήμα της με υψηλή κίνηση, οι χάρτες βγάζουν μια ακόμη ειδοποίηση που λέει πόσο χρόνο περισσότερο από το φυσιολογικό θα «φάτε» σε αυτό το σημείο, κατά προσέγγιση. Επίσης, αναφέρει αν έχει σημειωθεί κάποιο συμβάν, όπως για παράδειγμα ένα τρακάρισμα. Μπορεί όμως να μη προτείνει εναλλακτική διαδρομή! Οπότε, σημειώστε σε ποιο σημείο ακριβώς παρατηρείται η καθυστέρηση και ακολουθήστε μια εναλλακτική διαδρομή, αν γνωρίζετε καλά την περιοχή.

Δείτε ακόμη: Οικογένεια χάθηκε στο δάσος για 48 ώρες λόγω... Google Maps

Μην μπερδεύεστε με τις οικολογικές διαδρομές

Μια νέα λειτουργία στο Google Maps είναι η πρόταση της πιο «πράσινης» διαδρομής, στην οποία το όχημα θα καταναλώσει λιγότερα καύσιμα και θα απελευθερώσει χαμηλότερο επίπεδο ρύπων. Μάλιστα, μπορείς να διαλέξεις τι είδος αυτοκινήτου οδηγείς (βενζίνη, diesel, υβριδικό, ηλεκτρικό) για να ξέρει ακριβώς πώς να σε κατευθύνει το Google Maps. Το «πρόβλημα» είναι ότι πολλές φορές, η by default διαδρομή που θα προτείνουν οι χάρτες είναι η πιο οικολογική και όχι η ταχύτερη. Κάτι που σίγουρα δεν το θέλουμε όταν βιαζόμαστε!

Κοιτάξτε τα χρώματα των οδών

Η live παρακολούθηση της κίνησης αποτυπώνεται πάνω στους χάρτες «χρωματίζοντας» την κάθε οδό ανάλογα με το πόσο… πηγμένη είναι. Μην βασίζεστε πάντα στην ταχύτερη διαδρομή που προτείνουν οι χάρτες, καθώς μερικές φορές μπορεί και να κάνουν λάθος. Προτιμήστε να κοιτάξετε «με το μάτι» πόση κίνηση έχουν οι δρόμοι που θέλετε να ακολουθήσετε και αν ξέρετε καλά τις περιοχές που θα περάσετε μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας, φτιάξτε ένα δικό σας πρόγραμμα με βάση την κίνηση που βλέπετε στο Google Maps.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...