BMW: Έτσι θα καταργήσει τις οθόνες στο ταμπλό [video]

Έχοντας ως στόχο τη σταδιακή κατάργηση κάθε οθόνης στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της, η BMW δημιούργησε το Panoramic Vision, ένα head-up display που απλώνεται σε όλο το παρμπρίζ.

  • -
  • -

Η BMW μακροπρόθεσμα θέλει να καταργήσει κάθε οθόνη που συναντάμε σήμερα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, όμως για να το κάνει πρέπει να βρει άλλον τρόπο να προβάλλει τις απαραίτητες πληροφορίες. Οι Γερμανοί σκέφτηκαν κάτι πολύ πρωτότυπο και ήδη το έχουν υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.

Η ιδέα της BMW είναι η νέα τεχνολογία head-up display με την ονομασία Panoramic Vision, η οποία υπόσχεται να βελτιώσει την οδηγική εμπειρία παρέχοντας μια οθόνη σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Το σύστημα χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα (AR) για να τοποθετεί πληροφορίες πάνω στην εικόνα του οδηγού για το δρόμο μπροστά του, συμπεριλαμβανομένων της ταχύτητας, της πλοήγησης και των προειδοποιήσεων ασφαλείας.

Πώς λειτουργεί το Panoramic Vision της BMW;

Η οθόνη Panoramic Vision δημιουργείται με την προβολή των εικόνων στο παρμπρίζ, γεγονός που επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί τα μάτια του στον δρόμο ενώ λαμβάνει ζωτικής σημασίας πληροφορίες. Η οθόνη χρησιμοποιεί γραφικά υψηλής ανάλυσης και μπορεί να προβάλλει διαφορετικό περιεχόμενο στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά του παρμπρίζ, συμπεριλαμβανομένων εικόνων από το σύστημα κάμερας του αυτοκινήτου.

bmw-panoramic-vision-hud-head-up-display1

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της οθόνης Panoramic Vision είναι ότι προσφέρει ανεμπόδιστη θέα του δρόμου. Η BMW ισχυρίζεται ότι η οθόνη είναι αρκετά φωτεινή ώστε να είναι ορατή ακόμη και σε άμεσο ηλιακό φως και ότι δεν προκαλεί καμία θάμβωση ή αντανάκλαση.

Δείτε ακόμα: Η πιο καλοπουλημένη BMW M είναι ηλεκτρική

Η οθόνη Panoramic Vision είναι επίσης προσαρμόσιμη, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέξει ποιες πληροφορίες θα εμφανίζονται και σε ποιο σημείο του παρμπρίζ. Αυτό σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μπορεί να εστιάζει στις πληροφορίες που είναι πιο σημαντικές, όπως η πλοήγηση ή η ταχύτητα, ενώ αγνοεί τις λιγότερο σημαντικές πληροφορίες.

bmw-panoramic-vision-2

Πότε θα δούμε το Panoramic Vision στα μοντέλα παραγωγής της BMW;

Η BMW αναφέρει ότι η οθόνη Panoramic Vision θα είναι διαθέσιμη στα αυτοκίνητά της από το 2024. Η εταιρεία εργάζεται επίσης πάνω σε άλλες τεχνολογίες AR που θα παρέχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες στους οδηγούς, όπως ένα σύστημα που μπορεί να επισημαίνει πιθανούς κινδύνους στο δρόμο.

Συνολικά, η οθόνη Panoramic Vision είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις συνεχείς προσπάθειες της BMW να βελτιώσει την οδηγική εμπειρία με την τεχνολογία. Με την οθόνη πλήρους πλάτους και το προσαρμόσιμο περιεχόμενο, υπόσχεται να παρέχει στους οδηγούς τις πληροφορίες που χρειάζονται, βοηθώντας παράλληλα να διατηρήσουν την προσοχή τους στον δρόμο.

Δείτε σε λειτουργία το Panoramic Vision στο παρακάτω video:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...