Αυτόνομο SUV οδηγεί πιο καλά από κάθε άνθρωπο στην πόλη-χάος! [video]

Ένα video ανέβηκε στο internet στο οποίο μπορούμε να δούμε ένα αυτόνομο SUV να κινείται εντελώς μόνο του μέσα στην κίνηση, ενώ γύρω όλοι παρανομούν.

  • -
  • -

Μπορεί να έχεις συνηθίσει σε video που δείχνουν αυτοκίνητα να κινούνται μόνα τους σε αυτοκινητόδρομο με πολλές λωρίδες και λίγη κίνηση, όμως έχεις δει ξανά SUV να κινείται μόνο του σε πόλη 13 εκατομμυρίων κατοίκων όπου κανένας δεν τηρεί τον τους κανόνες; Η Κίνα επέτρεψε από την 1η Αυγούστου την διεξαγωγή δοκιμών αυτόνομης οδήγησης στο έδαφός της κατόπιν σχετικής άδειας. Αυτή την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε η DeepRoute.ai και έκανε την πρώτη αυτόνομη βόλτα.

Το video δείχνει αυτή την διαδρομή η οποία έγινε μέσα στην Shenzhen. Η Shenzhen είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη με πληθυσμό 13 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία αποτελεί τεράστιο οικονομικό κέντρο για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

DeepRoute-Autonomous-Car-Video-2

Στο video βλέπουμε ηλεκτρικά scooter να περνάνε τον δρόμο ενώ έχουν κόκκινο, πεζούς που πράττουν παρόμοια και δεν κοιτάνε τι συμβαίνει γύρω τους, οχήματα που κινούνται ανάποδα, ανθρώπους που έχουν αφήσει αντικείμενα στη μέση του δρόμου, αλλά και παρκαρίσματα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνα που βλέπουμε στην Ελλάδα. Πρόκειται για καταστάσεις οι οποίες απαιτούν πολύ γρήγορη σκέψη, εκτίμηση πολλαπλών διαφορετικών δεδομένων και καταστάσεων, μέχρι και πρόβλεψη κινήσεων ώστε να γίνει αντιληπτό τι σκοπεύει κάθε φορά να κάνει ο άλλος χρήστης του δρόμου.

Δείτε ακόμα: Αυτόνομη οδήγηση Tesla: Πώς τα πάει σε… ελληνική διαγράμμιση; [video]

Παρ’ όλα αυτά, το σύστημα της DeepRoute.ai δείχνει να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Εκτιμά όλες τις καταστάσεις σωστά και αντιδρά εγκαίρως, καταφέρνοντας να κάνει κάθε φορά την κατάλληλη ενέργεια ανάλογα με την περίσταση, μέχρι που αποφεύγει τρακαρίσματα την τελευταία στιγμή! Μάλιστα, κάποιος μπορεί να πει ότι οδηγεί καλύτερα και από άνθρωπο καθώς δείχνει την απαραίτητη υπομονή, τηρεί απαρέγκλιτα τον Κ.Ο.Κ. και φυσικά δεν εμπλέκεται σε τσακωμούς.

Δείτε το video και πείτε μας αν περιμένατε ότι θα φτάσει η στιγμή που ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, θα τα κατάφερνε καλύτερα από εμάς ακόμα και μέσα στην κίνηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...