Αυτόνομη οδήγηση Tesla: Πώς τα πάει σε… ελληνική διαγράμμιση; [video]

Όλα καλά με την αυτόνομη οδήγηση όταν ο δρόμος είναι τέλειος, τι γίνεται όμως όταν οι διαχωριστικές γραμμές δεν ξέρουν τι θα πει ευθεία;

  • -
  • -

Έχουμε δει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Full Self-Driving Beta της Tesla να πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, συνήθως όμως αυτό συμβαίνει σε συνθήκες που μπορούν να χαρακτηριστούν ιδανικές. Σε καλοστρωμένους δρόμους με τέλεια διαγράμμιση, στους οποίους ο εγκέφαλος του συστήματος μπορεί να καθοδηγήσει εύκολα το αυτοκίνητο στην πορεία που πρέπει, και να αντιληφθεί έγκαιρα τους κινδύνους. Τι γίνεται όμως όταν ο δρόμος είναι… λίγο πιο ελληνικός;

Ένα video που ανέβηκε πρόσφατα στο Reddit δείχνει πώς τα πάει η τεχνολογία Full Self-Driving Beta της Tesla όταν έχει να αντιμετωπίσει στραβές διαχωριστικές γραμμές στο δρόμο. Και σε αυτή την περίπτωση βέβαια, έχουμε να κάνουμε με τέλειο οδόστρωμα και ξεκάθαρες λωρίδες, και όχι τη γλιστερή άσφαλτο με τις ξεθωριασμένες ή εντελώς ανύπαρκτες λωρίδες που συναντάμε σε πολλά σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Δείτε ακόμη Video Δοκιμή του Tesla Model 3 από τον Μ. Γεωργιάδη

Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται στο Χόλιστερ της Καλιφόρνια, και μόλις τον εντόπισε ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου της Tesla εξοπλισμένου με FSD σκέφτηκε κατευθείαν να τον επισκεφτεί για να δει πώς θα τον αντιμετωπίσει το αυτοκίνητό του. Δείτε στο παρακάτω video πώς τα πήγε.

Αν το video δεν εμφανίζεται εδώ, δείτε το στο reddit

Γιατί είναι τόσο στραβές αυτές οι λωρίδες;

Η εξήγηση για την τόσο περίεργη μορφή αυτών των λωρίδων, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του τοπικού καναλιού KKTV, είναι ότι βάφτηκαν έτσι σε μια προσπάθεια προσθήκης ποδηλατολωρίδων. Ο στόχος ήταν να προστεθούν ομαλές καμπύλες γραμμές γύρω από εμπόδια, για να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της κυκλοφορίας. Όμως ο άνθρωπος που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου έκανε τόσο έντονες γωνίες, που τώρα όλη η διαγράμμιση πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...