Τέλος οι οθόνες αφής στο εσωτερικό των DS;

«Δεν είναι και πολύ σέξι» λέει για τις οθόνες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων ο επικεφαλής σχεδιασμού της DS, μιας εταιρείας με παράδοση στο στυλ και το καλό γούστο.

  • -
  • -

Την ώρα που οι περισσότερες εταιρείες ψάχνουν… χώρο για ακόμη περισσότερες, μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές οθόνες, υπάρχει ένας κατασκευαστής που θέλει να ξεφύγει από αυτόν το δρόμο. Πρόκειται για τη DS Automobiles, μια premium μάρκα που εκτός της ποιότητας, βάζει πολύ ψηλά την κλασάτη εμφάνιση και το στυλ. Ο Thierry Metroz, επικεφαλής σχεδιασμού της DS, λέει ότι είναι «λίγο χαζό» να καλύπτεις όλες τις επιφάνειες στο εσωτερικό με οθόνες και δεν είναι «τόσο σέξι» να το βλέπεις.

Δείτε ακόμη: Οι μεγαλύτερες οθόνες σε αυτοκίνητα σήμερα!

Θέλει να καινοτομήσει και να παρουσιάσει μια νέα λογική για τα σύγχρονα αυτοκίνητα, με πολύ λιγότερη οθόνη και πολλή περισσότερη ουσία! «Ο στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε τις οθόνες από τα μελλοντικά εσωτερικά των αυτοκινήτων μας. Το πρόβλημα είναι πως όταν σβήσεις την οθόνη, μένεις με μια μαύρη επιφάνεια γεμάτη δαχτυλιές. Δεν είναι και τόσο σέξι. Επίσης δεν είναι και τόσο πολυτελές» ήταν τα λόγια του. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «είναι λίγο χαζό. Στην πραγματικότητα δεν έχεις πια ταμπλό, έχεις μόνο μια μεγάλη οθόνη. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας στη DS».

O επικεφαλής σχεδιασμού της DS δεν είπε περισσότερα για αυτά που σχεδιάζει για το μέλλον. Τόνισε, ότι θέλουν να προσθέσουν κάτι λιγότερο «παρεμβατικό» στην κεντρική κονσόλα, που θα προσθέτει περισσότερη ηρεμία στην ατμόσφαιρα. Ο ίδιος όμως, αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση αφού πρέπει να μεταδίδεται και η πληροφορία στον οδηγό.

Αυτή τη στιγμή πάντως, τα μοντέλα της DS έχουν μεγάλες, ευκρινείς οθόνες στην κεντρική κονσόλα τους που φιλοξενούν όλες τις λειτουργίες (και του κλιματισμού), όπως και ψηφιακούς πίνακες οργάνων. Μάλιστα, προστέθηκε και άλλο ένα είδος οθόνης στο νέο DS 4, το οποίο έχει «βοηθητική» λογική και εξυπηρετεί τον οδηγό δίνοντας γρήγορη πρόσβαση σε βασικά μενού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...