Top 5: Οι μεγαλύτερες οθόνες infotainment σε αυτοκίνητα σήμερα

Έως και οθόνες 56 ιντσών συναντάμε στα σημερινά αυτοκίνητα, ξεφεύγοντας εντελώς από το αρχικό νόημα ενημέρωσης και διασκέδασης.

  • -
  • -

Πώς είπατε; Το αυτοκίνητό σας έχει «μεγάλη» οθόνη αφής 9 ιντσών για το infotainment; Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε, αφού στην αγορά τα δεδομένα έχουν… ξεφύγει και συναντάμε οθόνες που κάποτε, ούτε σε διαστάσεις τηλεόρασης δεν φανταζόμασταν. Αν και μερικοί καταναλωτές λένε ότι το κομμάτι «οθόνη» τους αφήνει εντελώς αδιάφορους, η συντριπτική πλειοψηφία δίνει μεγάλη βάση σε αυτές και θα μπορούσε να είναι ακόμη και λόγος αγοράς ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Οι κατασκευαστές λοιπόν διογκώνουν, εκσυγχρονίζουν και εμπλουτίζουν διαρκώς τις οθόνες τους, εντάσσοντας ολοένα και περισσότερες λειτουργίες σε αυτές. Τώρα, αν αυτό είναι βολικό στο τέλος της ημέρας, δεν θα το κρίνουμε εμείς, αφού στην αγορά υπάρχουν πολλοί, διαφορετικοί καταναλωτές με δικές τους προτεραιότητες. Παρακάτω συγκεντρώνουμε τις μεγαλύτερες οθόνες που μπορεί να βρει κανείς σε αυτοκίνητα παραγωγής. Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι η μικρότερη, έχει διάσταση… 17 ίντσες.

Tesla Center Touchscreen – 17 ίντσες

Η Tesla είναι από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιρειών που ενσωματώνουν τα πάντα στις οθόνες τους. Από εκεί ελέγχονται όλες οι λειτουργίες, από τους αεραγωγούς του συστήματος κλιματισμού, μέχρι τη θέση των καθισμάτων και το… ντουλαπάκι του συνοδηγού. Μόνο τα alarm και τα ηλεκτρικά παράθυρα έχουν ξεχωριστούς, φυσικούς διακόπτες στην καμπίνα. Στο Tesla Model X, η κεντρική οθόνη έχει διάσταση 17 ιντσών.

BMW Theater Screen – 31 ίντσες

Η νέα BMW Σειρά 7 και η ηλεκτρική εκδοχή της, η i7, είναι εντυπωσιακές λιμουζίνες γεμάτες τεχνολογία. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους είναι η τεράστια οθόνη των 31 ιντσών για τους πίσω επιβάτες, μέσα από την οποία μπορούν να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες και σειρές. Υποστηρίζει 5G, έχει ανάλυση έως 8K, συνδυάζεται με κορυφαίο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround και όταν δεν χρειάζεται, αναδιπλώνεται στην οροφή.

Δείτε ακόμη: Το αγροτικό/pickup με την τεράστια... οθόνη!

Lucid Glass Cockpit – 34 ίντσες

Η Lucid δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ευρώπη, ωστόσο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχει φανατικούς υποστηρικτές. Το Lucid Air είναι μια ηλεκτρική λιμουζίνα, με ένα από τα highlights της να εντοπίζεται στις οθόνες μπροστά από τον οδηγό. Το Glass Cockpit, όπως ονομάζεται, έχει αιωρούμενο design, ανάλυση 5K και διαγώνιο στις 34 ίντσες. Φιλοξενεί τόσο τον πίνακα οργάνων, όσο και την οθόνη πολυμέσων, ενώ χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ακόμη μια οθόνη αφής.

Cadillac Curved OLED Display – 38 ίντσες

Οι Αμερικάνοι έχουν μια… έμφυτη ροπή προς την υπερβολή και το κομμάτι της οθόνης στο αυτοκίνητο δεν εξαιρείται. Η Cadillac εξέλιξε και τοποθέτησε σε μοντέλα της τη νέα οθόνη Curved OLED Display, με το όνομά της να θυμίζει μοντέλο τηλεόρασης. Η διάστασή της επίσης θυμίζει τηλεόραση, αφού μετρά 38 ίντσες διαγώνιο! Όπως και στην περίπτωση της Lucid, έτσι και εδώ, η διάσταση αφορά και τον πίνακα οργάνων και το infotainment.

Mercedes-Benz MBUX Hyperscreen – 56 ίντσες

Η απόλυτη κορυφή σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις οθονών σε αυτοκίνητο, ανήκει στη Mercedes με την εντυπωσιακή EQS. Στην κορυφαία εκδοχή του, το ηλεκτρικό μοντέλο εφοδιάζεται με τη νέα Hyperscreen η οποία έχει διάσταση 56 ιντσών. Προσφέρει μια digital εικόνα στο εσωτερικό της φουτουριστικής EQS και εκπλήσσει με τις λειτουργίες, αλλά και την ανάλυσή της. Η Hyperscreen χωρίζεται σε τρία τμήματα. Ένα για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ένα για το infotainment και ένα στην οθόνη μπροστά από τον συνοδηγό. Κανείς δεν μένει παραπονεμένος!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...