Νέο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας από Nissan

Προφυλάσσει από οπίσθιες συγκρούσεις

  • -
  • -

Είναι το γνωστό από άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτου σύστημα αυτόματης πέδησης για έγκαιρη προειδοποίηση και αποφυγή σύγκρουσης με προπορευόμενα οχήματα που κινούνται πιο αργά. Η λειτουργία του συστήματος είναι παρόμοια με αυτή άλλων κατασκευαστών όπως Lexus, Ford και Mercedes Benz όμως το σύστημα της Nissan περιλαμβάνει περαιτέρω ενέργειες προς όφελος της ενεργητικής ασφάλειας.

Ένα radar ανιχνεύει τη θέση των προπορευόμενων οχημάτων και προειδοποιεί ηχητικά τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση. Εφόσον ο οδηγός δεν αντιδρά και δεν ελαττώνει την ταχύτητα ούτε φρενάρει, το σύστημα της Nissan αναλαμβάνει να ενεργοποιήσει το φρένο ώστε οι επιπτώσεις της επαφής να είναι οι μικρότερες δυνατόν.

Συμπληρωματικά με το σύστημα, μία κάμερα που ελέγχει περιφερειακά το χώρο μπροστά από το αυτοκίνητο για πεζούς ή άλλα εμπόδια που βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης, ενεργοποιεί το σύστημα αυτόματης πέδησης ανεξαρτήτου της ταχύτητας κίνησης. Σημειώστε ότι το αντίστοιχο σύστημα της Volvo ενεργοποιείται για χαμηλές ταχύτητες εντός πόλης. Το νέο σύστημα πιθανόν να το δούμε να κάνει το ντεμπούτο του σε κάποιο μοντέλο της Infinity και κατόπιν να μπει σε γραμμή παραγωγής για μοντέλο της Nissan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...