Bridgestone: Σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών σε συνεργασία με τη Microsoft

Στόχος είναι να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και να μειωθούν τα ατυχήματα που προκαλούνται λόγω τεχνικής αστοχίας

  • -
  • -

Η Bridgestone συνεργάζεται με τη Microsoft για να αναπτύξει σε παγκόσμια πρώτη ένα σύστημα παρακολούθησης που θα εντοπίζει θέματα ζημιάς ελαστικών σε πραγματικό χρόνο. Αυτά τα ζητήματα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Βρετανία, αφορούν περίπου στο 30% όλων των τροχαίων ατυχημάτων που προκλήθηκαν λόγω τεχνικής αστοχίας.

Τέσσερις είναι οι βασικοί και πιο συνήθεις λόγοι που προκαλούν προβλήματα στα ελαστικά. Πιο συγκεκριμένα είναι η ανεπαρκής πίεση, η κόπωση, η ανομοιόμορφη φθορά και ζημιά που προκαλείται από τα πεζοδρόμια ή λακκούβες.

Σε πρώτη φάση το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό των αυτοκίνητων από το 2012, μπορεί να μας ειδοποιήσει έγκαιρα και να μετριάσει ως ένα βαθμό τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν. Επιπλέον, η τακτική συντήρηση και η έγκαιρη αντικατάσταση των ελαστικών προστατεύει από τη φθορά και την κόπωση.

Εκεί όμως που δημιουργείται κενό ασφαλείας είναι η ζημιά των ελαστικών, η οποία συχνά δεν μπορεί να ανιχνευθεί χωρίς στενό έλεγχο από κοντά και η οποία μπορεί ενδεχομένως να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Τα κατεστραμμένα ελαστικά μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα.

Το κενό αυτό έρχεται να κλείσει τώρα το σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών της Bridgestone που εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τη ζημιά. Χρησιμοποιεί το πλαίσιο λειτουργίας cloud της MCVP μαζί με τα υπάρχοντα δεδομένα του αισθητήρα, από το λογισμικό που είναι ήδη εγκατεστημένο και χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τον εντοπισμό συμβάντων που επηρεάζουν την επιφάνεια του ελαστικού και τον σκελετό.

Ο οδηγός μπορεί στην συνέχεια να ειδοποιηθεί αμέσως για τον κίνδυνο και να ενεργήσει ανάλογα για να διορθώσει την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλο ισοδύναμο σύστημα παρακολούθησης στην αγορά. Οι υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις απαιτούν την εγκατάσταση επιπλέον λογισμικού.

Προς το παρόν, το νέο σύστημα παρακολούθησης ζημιάς ελαστικών της Bridgestone είναι διαθέσιμο σε όλους τους στόλους οχημάτων και OEM που χρησιμοποιούν MCVP. Η συνεργασία με τη Microsoft επιτρέπει επίσης στην Bridgestone να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις της για την κάλυψη των απαιτήσεων εκ μέρους των στόλων και των βασικών συνεργατών OEM σε όλο τον κόσμο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...