Χρήση τεχνολογίας Matrix Led Vision για το DS3 Crossback (video)

Με το DS3 Crossback η DS Automobiles γίνεται η πρώτη εταιρεία που προσφέρει τεχνολογία matrix στη συγκεκριμένη κατηγορία

  • -
  • -

Η DS Automobiles έγινε ο πρώτος Κατασκευαστής που προσφέρει τεχνολογία matrix στην κατηγορία του DS3 Crossback, αυξάνοντας την άνεση και την ασφάλεια του οδηγού, όπως και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου. Πρόκειται για δύο διαφορετικά μέρη με τρία τμήματα LED για διασταυρούμενη δέσμη και μια μονάδα Matrix Beam για κύρια δέσμη, τα οποία ταυτόχρονα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιθετική σχεδίαση του μπροστινού μέρους του DS3 Crossback.

Σε κάθε πλευρά, η κάθε μονάδα Matrix Beam χωρίζεται σε 15 ανεξάρτητα στοιχεία LED που ανάβουν και σβήνουν προοδευτικά, ανάλογα με το περιβάλλον, έτσι όπως καταγράφεται από μια κάμερα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του παρμπρίζ. Με τον τρόπο αυτό, η δέσμη φωτός προσαρμόζεται αυτόματα και καθιστά εφικτή την οδήγηση με τη μεγάλη σκάλα των φώτων χωρίς να ενοχλούνται οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου.

Από τη στιγμή που το αυτοκίνητο βρίσκεται σε επαρχιακό δρόμο όπου το σκοτάδι έχει καλύψει τα πάντα, η κάμερα που βρίσκεται ψηλά στο παρμπρίζ ανιχνεύει την έλλειψη φωτός. Αμέσως ενεργοποιείται η μονάδα Matrix Beam και οι δεκαπέντε υπομονάδες φωτισμού σε κάθε σώμα φωτίζονται προοδευτικά από το εσωτερικό προς το εξωτερικό αλλάζοντας σε κύρια δέσμη.

Στην περίπτωση που πλησιάζει ένα άλλο αυτοκίνητο η κάμερα το εντοπίζει και παρακολουθεί την πορεία του. Οι μονάδες Matrix Beam αμέσως σβήνουν και δημιουργούν μία ζώνη που δεν φωτίζεται, άρα και δεν ενοχλούν το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Το σύστημα DS Μatrix Led Vision μπορεί να διαχειριστεί την παρουσία άλλων αυτοκινήτων και στις δύο πλευρές του δρόμου, προσαρμόζοντας τις 15 μονάδες του, ώστε να επιτρέπει την οδήγηση με τη μεγάλη σκάλα ενεργοποιημένη, χωρίς να θαμπώνει ποτέ άλλους οδηγούς.

Ο Étienne Menant, Brand Project Manager, DS 3 Crossback ανέφερε σχετικά: «Αυτή η δυναμική διαχείριση και ο διαχωρισμός του φωτισμού σε μονάδες, επιτρέπει την απόλυτη προσαρμογή του φωτισμού στην τροχιά του DS 3 CROSSBACK και η εκπεμπόμενη ισχύς προσαρμόζεται επίσης στην εκάστοτε περίσταση».

Στο παραπάνω βίντεο, μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί το σύστημα Matrix Led Vision της DS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...