Αυτόματο κιβώτιο που σκέφεται και αλλάζει μόνο του τρόπο λειτουργίας, από την Hyundai

Χρησιμοποιεί αλγόριθμο τεχνικής νοημοσύνης και μειώνει τις αλλαγές σχέσεων έως και 43%

  • -
  • -

Το νέο έξυπνο σύστημα αυτόματης αλλαγής ταχυτήτων Information and Communication Technoloogy (ICT) που εξέλιξε η Hyundai χρησιμοποιεί αλγόριθμο, υπολογίζοντας τις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις αλλαγές σχέσεων.

Με αυτό το σύστημα βελτιώνεται η άνεση και η αποδοτικότητα, αλλά και η κατανάλωση καυσίμου, αφού περιορίζονται οι άσκοπες αλλαγές μέσω συστήματος πρόβλεψης ελέγχου αλλαγής ταχυτήτων. Μελλοντικά το σύστημα θα εξετάζει τις προτιμήσεις του οδηγού και τα σήματα κυκλοφορίας.

Το TCU προβλέπει σενάριο βέλτιστης μετατόπισης για καταστάσεις οδήγησης σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός αλγόριθμου τεχνητής νοημοσύνης και αλλάζει αντίστοιχα τις σχέσεις. Για παράδειγμα, όταν αναμένεται σχετικά μεγάλη επιβράδυνση και το ραντάρ δεν ανιχνεύει παρατυπίες ταχύτητας από το εμπρός αυτοκίνητο, ο συμπλέκτης μετάδοσης επιλέγει προσωρινά ουδέτερη σχέση για να βελτιώσει την απόδοση καυσίμου. Στοιχεία επίσης συλλέγονται από ένα 3D σύστημα πλοήγησης σε συνεργασία με το cruise control του οχήματος.

Σύμφωνα με την Hyundai με το νέο κιβώτιο, η συχνότητα των αλλαγών μειώθηκε περίπου κατά 43% σε σύγκριση με τα οχήματα χωρίς το νέο σύστημα. Κατά συνέπεια, το σύστημα μείωσε επίσης τη χρήση των φρένων κατά περίπου 11%, ελαχιστοποιώντας έτσι την οδηγική κόπωση και τη φθορά των φρένων.

Όταν απαιτείται γρήγορη επιτάχυνση για την είσοδο του οχήματος σε αυτοκινητόδρομο, το νέο κιβώτιο μεταβαίνει αυτόματα σε Sport Mode, ώστε το όχημα να φθάσει γρήγορα στα όρια ταχύτητας του αυτοκινητοδρόμου. Μόλις συμβαδίσει με την κυκλοφορία, το όχημα επιστρέφει αυτόματα στον αρχικό τρόπο οδήγησης, επιτρέποντας την ασφαλή και αποτελεσματική οδήγηση.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...