Μπουλόνι ασφαλείας με… φωνητική αναγνώριση! (vid)

Η Ford δημιούργησε λογισμικό που χρησιμοποιεί τη φωνή του εκάστοτε αγοραστή για να σχεδιάσει το μπουλόνι ασφαλείας σε εκτυπωτή 3D

  • -
  • -

Η κλοπή τροχών είναι κάτι σύνηθες, καθώς αποτελούν ένα μέρος του αυτοκινήτου με υψηλή τιμή μεταπώλησης. Για να προφυλάξουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων τις ζάντες αλουμινίου χρησιμοποιούν μπουλόνι ασφαλείας, ένα σε κάθε τροχό, το οποίο ξεκλειδώνει με ειδικό κλειδί.

Η Ford πάει την τεχνολογία ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, σχεδιάζοντας το μπουλόνι ασφαλείας κάθε αυτοκινήτου με βάση τη φωνή του οδηγού!

Πώς γίνεται αυτό; Οι μηχανικοί της Ford καταγράφουν τη φωνή του ιδιοκτήτη του οχήματος για τουλάχιστον 1 δευτερόλεπτο. Το μοτίβο της φωνής (που είναι ξεχωριστό για κάθε άτομο, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα) χρησιμοποιείται προκειμένου να σχεδιαστεί σε εκτυπωτή 3D το μπουλόνι ασφαλείας και το κλειδί που το ξεβιδώνει.

Η σχεδίαση δεν επιτρέπει την τοποθέτηση κεριού στο μπουλόνι ασφαλείας ώστε να αντιγραφεί το σχέδιό του, καθώς το κερί σπάει όταν ο κακοποιός θα προσπαθήσει να το αφαιρέσει.

Για όσους δεν θέλουν να καταγραφεί η φωνή τους, μπορούν να επιλέξουν άλλα σχέδια, π.χ. το σήμα της Mustang ή τη χάραξη μίας πίστας αγώνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...