Έξυπνο cruise control που μαθαίνει ετοιμάζει η Hyundai

Μέσω τεχνητής νοημοσύνης θα αναλύει το οδηγικό μοτίβο

  • -
  • -

Ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρως αυτόνομη οδήγηση κάνει το Hyundai Motor Group. Ο κορεάτικος όμιλος ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει το πρώτο σύστημα Smart Cruise Control το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ ή αλλιώς Machine Learning). Η τεχνολογία θα κάνει πρεμιέρα μέσα στα επόμενα χρόνια σε μία σειρά μοντέλων της Hyundai και της Kia.

Το Smart Cruise Control θα χρησιμοποιεί το μοτίβο από τις συνήθειες του οδηγού ώστε να προσαρμόζει ανάλογα τη λειτουργία του. Έτσι θα προσομοιάζει στο οδηγικό στιλ του κατόχου του αυτοκινήτου (απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, χρόνος αντίδρασης στην επιτάχυνση και χρόνος προσαρμογής στις οδικές συνθήκες).

Έρευνες έδειξαν ότι το ρυθμιζόμενο Cruise Control διέφερε από τις συνήθειες των οδηγών σε περιβάλλοντα υψηλής, μέσης και χαμηλής ταχύτητας. Η τεχνολογία της Hyundai χρησιμοποιεί ραντάρ και κάμερα για τη συλλογή δεδομένων προκειμένου να αναλύσει τα μοτίβα συμπεριφοράς του οδηγού. Βέβαια για λόγους ασφαλείας δεν θα μιμείται τυχόν επικίνδυνη συμπεριφορά του οδηγού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...