7 «μαγικά» που κάνει η νέα E-Class

Ο οδηγός θα είναι σημαντικά ανακουφισμένος, όταν οδηγεί ένα αυτοκίνητο που… «σκέφτεται» μόνο του και τον προσέχει

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz έχει ένα όραμα, όπου όλα τα αυτοκίνητά της μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και αυτό να είναι απολύτως ασφαλές. Η νέα E-Class έρχεται μεταξύ άλλων και με μια πληθώρα συστημάτων, αισθητήρων και καμερών που βοηθούν να καταγράψουν και να αξιολογήσουν σύνθετες καταστάσεις οδήγησης. Επίσης, τα τεχνολογικά συστήματα παρεμβαίνουν για να υποστηρίζουν τον οδηγό ακόμα και να εκτελούν μια αυτόνομη ενέργεια. Ας δούμε όμως παρακάτω τι μπορεί να κάνει… μόνη της η νέα E-Class:

Στρίβει, γκαζώνει και φρενάρει μόνη της. Η E-Class συνδυάζει και επεξεργάζεται πληροφορίες από τα συστήματα ABS, Adaptive cruise control, ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης, κάμερες και αισθητήρες για να προσφέρει στον οδηγό την αίσθηση της αυτόνομης οδήγησης. Φυσικά θα πρέπει ο οδηγός να είναι στη θέση του και να κρατάει το τιμόνι κάθε 15 δευτερόλεπτα περίπου. Όσο για όλα τα υπόλοιπα, τα αναλαμβάνει το αυτοκίνητο.

Σε «σπρώχνει» μακριά από τον κίνδυνο: Αν τα συστήματα ασφαλείας «διαβάσουν» ένα ενδεχόμενο και αναπόφευκτο ατύχημα, τα πλαϊνά των θυρών «φουσκώνουν» περίπου 7,5 cm για να σε… σπρώξει λίγο πιο μακριά και να σε προστατέψει από τη σύγκρουση.

Παρκάρει και ξεπαρκάρει μόνη της: Σε περιπτώσεις που έχεις βρει τη μοναδική θέση αλλά είναι πολύ στενή, η Mercedes-Benz προσφέρει ένα application για το smartphone σου που επιτρέπει να συνδεθείς με την E-Class και να την παρκάρεις, καθώς και να την ξεπαρκάρεις εξ αποστάσεως, από την οθόνη του κινητού σου.

Σταματάει μόνη της αν δεν δεις ένα αυτοκίνητο που έρχεται από κάθετο δρόμο: Επεμβαίνει άμεσα στο σύστημα πέδησης, στην περίπτωση που εντοπίσει ένα διερχόμενο όχημα κάθετα σε σταυροδρόμι.

Αλλάζει λωρίδα για σένα: Αν ενεργοποιήσεις το φλάς, το σύστημα αλλαγής λωρίδας ενεργοποιείται μετά από 2 δευτερόλεπτα, αλλάζοντας το αυτοκίνητο με ασφάλεια και αυτόνομα λωρίδα.

Σε ειδοποιεί να… ξεκουραστείς: Όταν κουραστείς κατά την οδήγηση, φαίνεται από τις κινήσεις σου στο τιμόνι. Το σύστημα Attention Assist διαβάζει τις κινήσεις και ειδοποιεί τον οδηγό ότι είναι ώρα για ξεκούραση, ενώ ταυτόχρονα ανάβει η λυχνία ενός φλιτζανιού στον πίνακα οργάνων.

«Μιλάνε» μεταξύ τους: Σύντομα η E-Class θα λανσάρει έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο δρόμο. Η επικοινωνία αυτή θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τη διαδρομή βοηθώντας τους υπόλοιπους χρήστες από ενδεχόμενη ταλαιπωρία. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...