Volvo – Δοκιμάζει Crash Test σε ηλεκτρικά οχήματα

Εξελίσσοντας την ασφάλεια του μέλλοντος

  • -
  • -

Πιστή στην παράδοση που την διακατέχει, η Volvo μπαίνει για τα καλά στον τομέα των ηλεκτροκίνητων, δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας την παράλληλα την παθητική ασφάλεια τους. Οι επιπτώσεις σε ένα ηλεκτροκίνητων διαφέρουν από αυτές σε ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με τα crash test της Volvo να γίνονται σε διάφορα στάδια. Η κατάσταση και το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών, πρέπει να παρακολουθείται και να ελέγχεται αυτόματα, ενώ σημαντική είναι αντοχή των μπαταριών σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση.

Πρώτα γίνονται εκτενή test των επιμέρους συστημάτων, μετά ολόκληρης της διάταξης και τέλος δοκιμάζεται ένα πραγματικό αυτοκίνητο, τόσο σε προσομοίωση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, όσο και στο Safety Center της Volvo.

Όλα τα μέχρι τώρα, συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Volvo θα εξοπλίζουν και τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Η ύπαρξη της ηλεκτροκίνητης διάταξης και των μπαταριών, δημιουργούν επιπλέον σενάρια, σε μια πιθανή σύγκρουση. Η απότομη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η αντοχή των μπαταριών και η υπεύθυνη ανακύκλωση τους, όταν αυτές είναι πλέον άχρηστες για το όχημα, είναι μερικά από τα κύρια ζητήματα έρευνας και εξέλιξης. Βασικός σκοπός επίσης, είναι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να γίνουν ακόμα πιο ασφαλή, σε σχέση με αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...