Αλλαγές από Καναδά στα ελαστικά

Η Pirelli στοχεύει στα 2 με 3 πιτ στοπ

  • -
  • -

Η Pirelli επιστρέψει στην κατασκευή του ελαστικού του 2012 με τις γόμες του 2013 από τον Καναδά και μετά. Αυτή ήταν η απόφαση της Ιταλικής εταιρίας ώστε να γυρίσουν όλοι σε 2 με 3 πιτ στοπ, γιατί τα 4 που είδαμε από την πλειοψηφία των οδηγών στην Ισπανία δεν ήταν αυτό που επιδίωκε η Pirelli.

 

«Θα πάρουμε κάποιους από τους σχεδιασμούς μας του 2013, αλλά και από τα στοιχεία του 2011 και 2012 τα οποία μας εξυπηρέτησαν τότε τόσο καλά. Θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στα 2 με 3 στοπ», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery. «Ίσως οι ομάδες πίεζαν τα ελαστικά πάρα πολύ και πιθανώς υποτιμήσαμε αυτή την απόδοση. Δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε με τα φετινά μονοθέσια, από την στιγμή που έχουμε ένα της Renault από το 2010 το οποίο είναι 4 με 5 δευτερόλεπτα πιο αργό από τα μονοθέσια που είχαμε την Κυριακή. Δεν θέλαμε να κάνουμε δραματικές αλλαγές, και δεν θέλαμε να τιμωρήσουμε τις ομάδες αυτές που έκαναν βήματα ώστε να προσέχουν τα ελαστικά τους. Επιπλέον έπρεπε να κάνουμε κάτι για να βελτιώσουμε την κατάσταση», είπε.

 

Περισσότερα στοιχεία θα βγουν κατά την διάρκεια της βδομάδας, μιας και θα υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις στο Μιλάνο ώστε να μπουν σε λεπτομέρειες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...