Ανταλλαγές δηλώσεων Vettel και Webber

  • -
  • -

Οι Vettel και Webber συναντήθηκαν για πρώτη φορά με εκπροσώπους του τύπου μετά από τον επεισοδιακό αγώνα στην Μαλαισία. Ο Webber ήταν στην συνέντευξη της FIA και ο Vettel σε συνάντηση με εκπροσώπους του τύπου στο motorhome της ομάδας.

 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι το μέλλον του Webber στην RBR έχει τελειώσει, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. «Σίγουρα θέλω να τελειώσω την σαιζόν. Πολλοί αναρωτιόντουσαν για αυτό, αλλά δεν ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Θέλω να τρέξω φέτος, και να έχω μια δυνατή σαιζόν. Χρονιά με την χρονιά, έρχεται το καλοκαίρι και όπως πάντα θα μιλήσω με τον Dietrich [Mateschitz] και θα δούμε. Ποτέ δεν πήρα την απόφαση τόσο νωρίς και δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να την πάρω τώρα», είπε ο Webber.

 

Την ίδια στιγμή ο Vettel έλεγε ότι ο Webber στο παρελθόν δεν τον βοήθησε, και τόνισε ότι πιθανώς κα έκανε πάλι το ίδιο. «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να δώσω μια σωστή απάντηση γιατί την στιγμή εκείνη μπορεί να ήταν διαφορετικά, αλλά πιθανώς να έκανα το ίδιο. Εάν είχα καταλάβει το μήνυμα και να το είχα σκεφτεί, να είχα αντιδράσει, να σκεφτώ το θέλει η ομάδα, να αφήσω τον Mark στην πρώτη θέση και να τερματίσω δεύτερος. Πιστεύω ότι θα το σκεφτόμουν και θα έκανα πιθανώς το ίδιο. Δεν του άξιζε. Υπάρχει μια σύγκρουση, γιατί από την μια είμαι ο τύπος του ανθρώπου που σέβεται τις αποφάσεις της ομάδας και από την άλλη, ίσως ο Mark δεν ήταν αυτός που του άξιζε (η νίκη) την στιγμή εκείνη», απάντησε αποστομωτικά ο Vettel.

 

Και συνέχισε : «Ποτέ δεν είχα την υποστήριξή του. Με στηρίζει η ομάδα, και η ομάδα στηρίζει και τους δυο μας το ίδιο. Αλλά ότι αφορά την σχέση μου με τον Mark, τον σέβομαι σαν οδηγό, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πέραν των μια περιπτώσεων στο παρελθόν όπου θα μπορούσε να βοηθήσει και δεν το έκανε. Αγωνιζόμουν και σαν οδηγός είχα στόχο να κερδίσω όταν πήρα την εντολή από τον ασύρματο, την οποία άκουσα αλλά δεν κατάλαβα εκείνη τη στιγμή. Έπρεπε να την καταλάβω και για τον λόγο αυτό ζήτησα συγνώμη από την ομάδα, γιατί με τον τρόπο αυτό έβαλα τον εαυτό μου μπροστά από την ομάδα. Εάν με πιστεύετε ή όχι το αφήνω σε σας»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...