Αισιόδοξος ο Τομπάζης για την αρχή της σαιζόν

  • -
  • -

Αισιόδοξος δηλώνει ο Νικόλας Τομπάζης, επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας της Ferrari, για την έναρξη της σαιζόν σε συνέντευξή του στο Ιταλικό Autosprint. «Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε πολύ καλύτερα τώρα από ότι ήμασταν πριν από ένα χρόνο. Στο τέλος του 2012, για πολλούς λόγους, καταλάβαμε ότι οι άλλοι είχαν μεγαλύτερη πρόοδο. Η διαφορά των 3 δεκάτων είχε ανέβει στα 7 στο τέλος της σαιζόν», σχολίασε.

 

Μίλησε και για τους αντιπάλους της ομάδας της Ferrari. «Οι κλασσικοί 4, McLaren, Red Bull, Mercedes και Lotus, όχι αναγκαστικά με την σειρά αυτή. Ανάμεσα στους σχεδιαστές, δεν μπορείς να μην θαυμάζεις το τι έχει καταφέρει ο Αdrian Newey τα τελευταία χρόνια. Αλλά σέβομαι τόσο πολύ τον Rory Byrne, ο οποίος ήταν το αφεντικό μου στην Benetton και ήταν πάντα μαζί μας στην Ferrari, ενώ τώρα έχει μειώσει την εμπλοκή του. Τώρα θα είναι ένας πάρα πολύ καλός σύμβουλος για το μονοθέσιο του 2014», σχολίασε ο Έλληνας μηχανικός,

 

Τέλος σχολίασε και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ferrari με την αεροδυναμική της σήραγγα : «Ενεργήσαμε άμεσα όταν υπήρξαν σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορούν να μας κριτικάρουν ότι αργήσαμε. Αλλά τώρα θέλουμε να φέρουμε την σήραγγα στο Maranello στο επίπεδο των κορυφαίων ομάδων. Θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο και θα εξελιχθεί εκεί το μονοθέσιο του 2014».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...