Πόσο κοντά είμαστε στην αναβίωση της συνεργασίας McLaren Honda;

  • -
  • -

Τα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό για αναβίωση της συνεργασίας της McLaren με την Honda όλο και πληθαίνουν. Μετά από το Auto Motor und Sport ήρθε σήμερα η σειρά του BBC να αναφερθεί στο θέμα.

 

Ποια είναι όμως τα σημεία κλειδιά στην ιστορία; H Mercedes προμηθεύει κινητήρες την ομάδα της McLaren και το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σαιζόν. Βάσει συμβολαίου η McLaren μπορεί να επεκτείνει το συμβόλαιό της για το 2014 και το 2015. Εκεί είναι και το πρόβλημα. Εάν η McLaren αποφασίσει να προχωρήσει σε μονοετή επέκταση, όπως της επιτρέπεται από το συμβόλαιο, η Mercedes θα βρεθεί στην θέση να έχει δώσει κινητήρες για το 2014 στην ομάδα και ταυτόχρονα αυτή να εργάζεται με μια άλλη εταιρία (την Honda) πάνω σε άλλο κινητήρα. Η μεταφορά τεχνογνωσίας είναι κάτι το οποίο δεν θέλει ούτε να σκέφτεται η Mercedes.

 

Γιατί να αλλάξει κινητήρες η McLaren; Με τους βασικούς της αντιπάλους να είναι δεμένοι με έναν κατασκευαστή κινητήρων, αυτή θα βρεθεί να παίζει τον ρόλο του «πελάτη». Η Ferrari χρόνια τώρα κατασκευάζει μόνη της τους κινητήρες, η Mercedes πλέον θα έχει ίδιο ρόλο, η Red Bull Racing είναι δεμένη στενά με την Renault, οπότε θα πρέπει η McLaren να έχει ένα ισχυρό σύμμαχο στο παιχνίδι αυτό. Θα είναι η Honda; Μπορεί να μάθουμε πολύ σύντομα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...