Αλλαγές σε McLaren και Mercedes

  • -
  • -

Τελικά ο τεχνικός διευθυντής της McLaren Paddy Lowe, έφυγε από την ομάδα με κατεύθυνση … βόρεια, προς το Brackley και την Mercedes GP.  Τα τεχνικά ηνία της McLaren αναλαμβάνει πλέον ο Tim Goss.

 

Τι έχει γίνει όμως; Ο Paddy Lowe, ένας άνθρωπος κλειδί για την επιτυχία της McLaren, δέχθηκε την πρόταση πέρσι τον χειμώνα από τον Toto Wolff (πλέον συνιδιοκτήτη της ομάδας της Mercedes) να γίνει αφεντικό της Williams. Ο Wolff ήταν μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου Διευθύνων Σύμβουλος στην Williams. Όλα είχαν κανονιστεί για μια ανακοίνωση βόμβα για την ομάδα του Sir Frank Williams. Όμως η Mercedes πρόλαβε και έκλεισε τον Wolff, βάζοντάς τον υπεύθυνο του τμήματος του Motorsport, και ο Αυστριακός μπήκε στην ομάδα και σαν μέτοχος. Τα πλάνα άλλαξαν και η πρόθεση πλέον ήταν να φέρουν τον Lowe στην Mercedes, όπως και έγινε.

 

Η McLaren επίσημα τον έβαλε στον πάγο (το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του 2013), για να μην ασχολείται με την F1 και μεταφέρει τεχνογνωσία στους αντιπάλους. Η αποχώρηση του Lowe από την McLaren αποτελεί μεγάλη ήττα για την ομάδα. Βάζοντας και στον λογαριασμό ότι έχασε και τον Hamilton, ο οποίος επέλεξε την Mercedes για να συνεχίσει την καριέρα του. Πλέον στην Mercedes έχουν μαζευτεί πολλοί και ικανοί άνθρωποι και βάζοντας στο τραπέζι και το γεγονός ότι ο Lowe, που ξέρει απέξω και ανακατωτά το Woking, θα προσπαθήσει να φέρει τους κατάλληλους ανθρώπους στην Mercedes περιμένουμε και συνέχεια των μετακινήσεων από την μια ομάδα στην άλλη.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...