Η λύση είναι κοντά στο πρόβλημα των ομάδων με την τηλεμετρία

  • -
  • -

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν σχεδόν όλες οι ομάδες στις δοκιμές φαίνεται ότι βρίσκει την λύση του. Λόγω δυσλειτουργίας στον εγκέφαλο των μονοθεσίων (SECU), στάνταρ σύστημα το οποίο παρέχει η McLaren Electronics, οι ομάδες «έχαναν» τα μονοθέσια και τις τηλεμετρίες κατά την διάρκεια των δοκιμών.

 

Μιλώντας στο Pitpass ο Γενικός Διευθυντής της McLaren Electronics Systems (MES), Peter van Manen, τόνισε : «Υπάρχει ένα νέο ECU για το 2013, αντικαθιστώντας αυτό που υπήρχε στα μονοθέσια για τα προηγούμενα 5 χρόνια. Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί στους κινητήρες V8 φέτος και θα ελέγχει τους νέους από το 2014 και μετά. Είναι περίπλοκα συστήματα και παρόλο που έχει γίνει σημαντική δουλειά σε δυναμόμετρα το 2012, υπάρχουν αναπόφευκτα προβλήματα τα οποία βγαίνουν και χρειάζονται να λυθούν στην φάση των δοκιμών. Η FIA, η ομάδες, οι κατασκευαστές κινητήρων και η McLaren Electronic Systems δουλεύουν μαζί στην φάση των δοκιμών για να διασφαλίσουν ότι τα συστήματα θα είναι σε καλή φάση για τον αγώνα στην Μελβούρνη».

 

Το πρόβλημα ήταν τόσο μεγάλο, που οι ομάδες δεν ήξεραν κάποιες φορές που ήταν τα μονοθέσιά τους. Περιμένουμε τις δοκιμές στην Βαρκελώνη για να δούμε εάν θα έχουμε συνέχεια στα προβλήματα ή όχι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...