Ο Byrne επιστρέφει για να βοηθήσει την Ferrari

  • -
  • -

Το μυαλό και την εμπειρία του Rory Byrne επιστράτευσαν στην Ferrariγια να δουλέψουν το μονοθέσιο του 2014. Οι αλλαγές στην σχεδίαση του μονοθεσίου, αλλά και οι νέοι κινητήρες Turbo V6 που θα έχουμε την ερχόμενη περίοδο φέρνουν τις ομάδες από πολύ νωρίς στο σχεδιαστήριο.  Όποιες έχουν το κατάλληλο εργατικό δυναμικό φυσικά.

 

Στην Ferrari έφεραν νέο τρόπο προσέγγισης, με τον Νικόλα Τομπάζη να ηγείται των σχεδιαστικών ομάδων, με ένα γκρουπ να ασχολείται με το μονοθέσιο του 2013 και μια άλλη ομάδα με αυτό του 2014. Ο Rory Byrne είναι 69 ετών και επισήμως αποσύρθηκε το 2006 από την ενεργό δράση. Πάντα όμως είχε στο Maranello ένα γραφείο και ασχολιόταν με τα αυτοκίνητα δρόμου, ενώ όποτε κάποιος ήθελε μια συμβουλή η πόρτα του ήταν ανοιχτή.

 

Μαζί με τον Adrian Newey είναι οι κορυφαίοι σχεδιαστές των τελευταίων 20 ετών στον χώρο της F1, και η βοήθεια που θα παρέχει στην Ferrari δείχνει το πόσο θέλουν να είναι και πάλι στα ηνία του πρωταθλήματος στην νέα εποχή.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας ο Byrne θα παρέχει υποστήριξη στην ομάδα που θα ασχολείται με το μονοθέσιο του 2014.

 

Ο χρόνος του Byrne είναι «μοιρασμένος» ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ταϊλάνδη, όπου και ασχολείται με το αγαπημένο του scuba diving.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...