Πλησιάζει το τέλος του Ecclestone;

  • -
  • -

Η καριέρα του Ecclestone στην F1 μπορεί να πλησιάζει λόγω του σκανδάλου δωροδοκίας που εκκρεμεί στην Γερμανική δικαιοσύνη. Η υπόθεση αφορά «μίζα» ύψους 44εκ δολ που έδωσε ο Ecclestone στον Γερμανό τραπεζίτη Gerhard Gribkowsky ώστε να πουληθεί η F1 στον επενδυτικό οίκο CVC έναντι 1.6 δις δολ το 2006.

 

Ο Ecclestone πιστεύει ότι η CVC «θα αναγκαστεί πιθανώς να απαλλαχτεί από μένα εάν οι Γερμανοί με κυνηγήσουν. Είναι προφανές, εάν μπω στην φυλακή». Παραδέχθηκε ότι πλήρωσε τον Gribkowsky αλλά αρνήθηκε ότι ήταν «μίζα». Είπε ότι απειλήθηκε ότι θα έδιναν φορολογικά στοιχεία στις αρχές εάν δεν τους πλήρωνε.

 

Επίθεση στον Ecclestone έχει εξαπολύσει εδώ και καιρό ο Montezemolo λέγοντας : «Εάν ο Bernie κατηγορηθεί στην διαδικασία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ο πρώτος που θα πρέπει να κάνει πίσω για το καλό της Formula 1. Η εποχές του one-man show δεν μπορούν να συνεχιστούν. Πλησιάζουμε στο τέλος μιας περιόδου που έχει χαρακτηριστεί από το στυλ ενός ανθρώπου που έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα».

 

Από το κείμενο που έχει διαρρεύσει για την διάθεση μετοχών της F1 στο χρηματιστήριο, είναι αποδεδειγμένο ότι η CVC είχε προσλάβει την εταιρία head hunters Egon Zehnder για να φτιάξει μια λίστα πιθανών αντικαταστατών. Ο Ecclestone όμως είπε στην Sunday Telegraph : «Είπαν ότι προσέλαβαν head-hunter για να βρουν κάποιον σε περίπτωση που δεν θα είμαι εγώ εδώ, εάν θα πέθαινα ή κάτι τέτοιο. Είναι το νορμαλ πράγμα που κάνουν για να κρατήσουν τον κόσμο ικανοποιημένο».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...