IRC 2012: Άλλος ένας τίτλος για τη SKODA

Η SKODA Motorsport με διαφορά η πιο επιτυχημένη ομάδα του πρωταθλήματος IRC

  • -
  • -
Τίτλοι σε IRC, ERC και τοπικά πρωταθλήματα

Το 2012 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην αγωνιστική ιστορία της SKODA Motorsport:

  • Η SKODA κέρδισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στο IRC το 2012 και έγινε έτσι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία του θεσμού.
  • Το 2012 ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην οποία πλήρωμα της SKODA Motorsport, κατάκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος των Οδηγών για τον ίδιο θεσμό, οδηγώντας ένα Fabia Super 2000 (Juho Hänninen και Mikko Markkula το 2010 και Andreas Mikkelsen με Ola Floene το 2011 και το 2012).
  • Οι Hänninen και Markkula κέρδισαν τον φετινό τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC)
  • Η SKODA ολοκλήρωσε την χρονιά των επιτυχιών, κερδίζοντας το πρωτάθλημα Ασίας – Ειρηνικού (Asia-Pacific Rally Championship - APRC)
  • Οι Jan Kopecký και Pavel Dresler (εργοστασιακό πλήρωμα) θριάμβευσαν στο Τσέχικο Πρωτάθλημα Ράλι.
  • Οδηγοί SKODA Fabia Super 2000 κέρδισαν τα εθνικά πρωταθλήματα και απέσπασαν τους τίτλους στην Αυστρία (Raimund Baumschlager), στη Γερμανία (Mark Wallenwein), την Σλοβενία (Aleks Humar), την Τουρκία (Luca Rossetti) και τη Βουλγαρία (Dimitar Iliev).

 

Η SKODA κέρδισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στα Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών του Intercontinental Rally Challenge (IRC) το 2012, θέτοντας έτσι μοναδικά ρεκόρ. Με ένα ανεπανάληπτο “χατ τρικ” τίτλων οδηγών και κατασκευαστών τις χρονιές 2010-2012 και με 27 νίκες από το 2009 που συμμετέχει στο θεσμό, μακράν τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλη ομάδα, η τσέχικη μάρκα έγινε ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία του IRC.

Το 2012 η SKODA ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο IRC. Η ομάδα κέρδισε με άνεση τον τίτλο των Κατασκευαστών, ενώ οι Andreas Mikkelsen και Ola Floene, οδηγώντας το Fabia Super 2000 έγιναν το πρώτο πλήρωμα που κέρδισε δύο συνεχόμενους τίτλους για την κατηγορία των Οδηγών.

Η τελετή απονομής των επάθλων του θεσμού του IRC για το 2012 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Για το 2013, το Πρωτάθλημα IRC θα συγχωνευθεί με αυτό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) ώστε να δημιουργηθεί ένα ακόμα πιο απαιτητικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα διεξάγεται εξολοκλήρου στην Ευρώπη.

 

Επιτυχίες πέρα από το IRC

Αθροίζοντας τους τίτλους στα πρωταθλήματα του IRC, του ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι), τον τίτλο του πρωταθλήματος Ασίας – Ειρηνικού (Asia – Pacific Championship APRC) και τα έξι πρωταθλήματα που η SKODA κέρδισε σε χώρες ανά τον κόσμο, είναι ξεκάθαρο ότι το 2012 είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία των 111 ετών αγωνιστικών συμμετοχών της SKODA σε αγώνες κάθε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού (βλέπε ΒΟΧ αριστερά).

Επιπλέον, ο πρωταθλητής IRC του 2010, Juho Hänninen, είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του θεσμού: Οι Juho Hänninen και Mikko Markkula, έφθασαν τις 11 νίκες σε αγώνες του πρωταθλήματος του IRC. Με αυτή τους την επίδοση, έγιναν το πιο επιτυχημένο πλήρωμα στην ιστορία των αγωνιστικών συμμετοχών της SKODA, ανεξαρτήτως θεσμού. Όντας μέλη της SKODA Motorsport για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και το πιο επιτυχημένο πλήρωμα αυτής της εργοστασιακής ομάδας. Οδηγώντας ένα Fabia Super 2000, κέρδισαν το πρωτάθλημα IRC το 2010, το πρωτάθλημα SWRC το 2011 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) το 2012! Αυτό το μοναδικό τρίπτυχο της επιτυχίας τους ορίζει ως το μόνο πλήρωμα παγκοσμίως που κατάφερε να κερδίσει και τα τρία πρωταθλήματα, χαρίζοντας και στη SKODA Motorsport μία μοναδική πρωτιά.

 

 

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ IRC 2012

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...