Ο Montezemolo θέλει τον Vettel όταν αποσυρθεί ο Alonso

  • -
  • -

Ο Πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemo είπε ότι θέλει τον Vettel στην Ferrari όταν αποφασίσει να αποσυρθεί για οποιονδήποτε λόγο ο Fernando Alonso, στο Γερμανικό Auto Motor und Sport. Υπενθυμίζουμε ότι ο Alonso έχει συμβόλαιο με την Ferrari μέχρι το τέλος του 2016.

 

«Είμαι απίστευτα χαρούμενος μαζί του (με τον Alonso). Είναι κάτι περισσότερο από οδηγός. Είναι άνθρωπος κλειδί, γιατί μπαίνει στην ομαδική δουλειά», είπε ο Montezemolo και βάζοντάς τον στην ζυγαριά με τον Schumacher και τον Lauda είπε : «Ο Fernando έχει κάτι και από τους δυο. Από τον Lauda έχει την ικανότητα στην οδήγηση και το ομαδικό πνεύμα. Ξέρει ακριβώς πότε πρέπει να πηγαίνει αργά και πότε γρήγορα. Επιπλέον είναι απίστευτα παραγωγικός στην δουλειά με τους μηχανικούς του. Αλλά όπως και ο Schumacher, ο Alonso είναι μια πολεμική μηχανή. Όταν απαιτηθεί από αυτόν, πηγαίνει τέρμα γκάζι όλο τον αγώνα», είπε

 

Η κουβέντα όμως περιλάμβανε και το όνομα του Vettel. Ο Montezemolo είχε να πει και για αυτόν καλά λόγια : «Είναι νέος, και στέκεται και με τα δυο πόδια στην γη, και έχει μια απίστευτη επιθυμία για νίκη. Ο Schumacher μου είχε πει πριν από 4 χρόνια να τον έχω στα υπόψη, γιατί ξέρει τον Vettel από την εποχή των καρτ. Και πρέπει να πω ότι είχε δίκιο. Ο Vettel είναι ένας υποψήφιος πιλότος για την Ferrari στο μέλλον. Όπως ήταν και ο Ayrton Senna. Είχε έρθει μια χρονιά πριν από τον θάνατό του σε μένα και είχε πει : ‘Μια μέρα θα πρέπει να οδηγήσω για την Ferrari’». Σύμφωνα με τον Monte ο Vettel είναι ψηλότερα στην λίστα του από τον Hamilton γιατί  είναι νεώτερος και γιατί για τον Hamilton θα ήταν μετά από την McLaren και την Mercedes η 3η ομάδα και «όταν πας στην 3η ομάδα τότε η καριέρα σου είναι στο δεύτερο ημίχρονο»

 

Παραδέχθηκε ότι ο Vettel είναι ένας μελλοντικός υποψήφιος οδηγός της Scuderia και η πρώτη επιλογή εάν ο Alonso εγκαταλείψει για κάποιον λόγο αλλά θα ήταν «δύσκολο» γιατί «εάν είχες τους καλύτερους οδηγούς θα έπρεπε να τους προσφέρεις το ιδανικό περιβάλλον». Ένας ομόσταυλος σαν τον Vettel θα ήταν προβοκατόρικο για τον Alonso. Θα πήγαινε μάλλον σαν το δίδυμο Alonso και Hamilton στην McLaren.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...