Newey: Αρρωσταίνω όταν μας επιτίθενται συνέχεια

  • -
  • -

O επικεφαλής τεχνολογίας της Red Bull Racing και γκουρού της αεροδυναμικής, Adrian Newey, μίλησε στο ιταλικό Autosprint και δήλωσε : «Αρρωσταίνω όταν μας επιτίθενται συνέχεια» . Αυτή τη φορά τα είπε έξω από τα δόντια για τον ανταγωνισμό και τον πόλεμο που δέχεται, αλλά και για το μονοθέσιο του 2012.

 

Το μονοθέσιο του 2012 δεν ξεκίνησε εντυπωσιακά και ο λόγος ήταν ότι είχε σχεδιαστεί γύρω από το σύστημα του blown diffuser, κάτι που δυσκόλεψε στην εντέλεια για την ομάδα. «Δυστυχώς είδαμε ότι χρειάστηκε χρόνος για να καταλάβουμε το μονοθέσιο πλήρως. Είχαμε ανησυχήσει», είπε. «Το πρόβλημα ήταν ότι είχαμε σχεδιάσει το μονοθέσιο του 2011 γύρω από το σύστημα εξάτμισής του. Τα πάντα, ακόμα και η τοποθέτηση της μπαταρίας ήταν βασισμένη σε αυτό», είπε ο Newey.

 

Μίλησε και για τον τρόπο που δουλεύει για να βρίσκεται στο όριο των κανονισμών : «Στόχος είναι να βρίσκουμε τρύπες, που θα μας επιτρέψουν να ‘ακυρώσουν’ το πνεύμα των κανονισμών, χωρίς να τους σπάμε. Μετά βλέπουμε εάν αυτό είναι εφικτό. Αυτή είναι η πραγματική φύση της Formula 1». Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην ομάδα και στις τεχνικές λύσεις που φέρνει : «Η πραγματικότητα είναι ότι η FIA και οι άλλες ομάδες έχουν ένα μάτι πάνω μας. Ποτέ όμως δεν βρήκαν κάτι»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...