Ferrari: Φουλ επίθεση το 2013

Ο Montezemolo ζητά απαντήσεις

  • -
  • -

Η σαιζόν του 2012 έχει μπει πλέον στην ιστορία και η Ferrari έμεινε πάλι χωρίς πρωτάθλημα. Το τελευταίο που έχει πάρει είναι το 2007 με τον Kimi Raikkonen στο τιμόνι. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali περιμένει ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι αρκετά καλύτερα για την ομάδα.

 

«Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα σημεία που δεν είναι τα καλύτερα σε σχέση  με το μονοθέσιό μας. Χρειάζεται να βελτιώσουμε τον ρυθμό στα προκριματικά και η κατάσταση με το DRS είναι θεωρητικά κάτι που θα μας βοηθήσει», είπε ο Domenicali κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι το DRS δεν θα είναι ενεργό σε όλο τον γύρο στην φάση των προκριματικών.

 

Όμως από την άλλη ο Montezemolo περιμένει απαντήσεις : «Αυτό που έγινε φέτος είναι συνέχεια αυτού που έγινε την προηγούμενη χρονιά. Πάνω σε αυτό θα ζητήσω ανάλυση για την βελτίωση του οργανισμού και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται, γιατί του χρόνου θέλουμε να έχουμε ένα μονοθέσιο που να μπορεί να χτυπάει τις νίκες από τον 1ο αγώνα, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία 2 χρόνια»

 

Είχε όμως και καλό λόγο για την ομάδα : «Είμαι περήφανος για την δουλειά που έκανε η ομάδα και που έφερε το πιο αξιόπιστο μονοθέσιο, για το γεγονός ότι δεν κάναμε λάθος στην στρατηγική και για το ότι δεν κάναμε λάθος στα πιτστοπ. Μέχρι τέλους η ομάδα έκανε την δουλειά της. Παρόλο που η ομάδα κέρδισε τους περισσότερους βαθμούς στους τελευταίους 5 αγώνες, παρόλο που ήταν ικανοποιητικό να βλέπεις τους δυο οδηγούς στο βάθρο, δεν είχαμε μονοθέσιο αρκετά γρήγορο να μας φέρει στην κορυφή του grid και αυτό ήταν το πρόβλημα σε όλη την σαιζόν», είπε.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...