Τι κρατάω, τι πετάω από τα προκριματικά της Βραζιλίας

Συγκεντρώνοντας αντιδράσεις από τους πρωταγωνιστές

  • -
  • -

Ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά στην Βραζιλίαμε τον Hamilton να παίρνει την τελευταία του pole position με την ομάδα της McLaren, έχοντας τον Jenson Button στην δεύτερη θέση και τον Mark Webber τρίτο.

 

Ο Vettel στον γρήγορό του γύρο δεν τα κατάφερε, αλλά θα ξεκινήσει από την 4η θέση, και συνεπώς από την ακάθαρτη πλευρά της πίστας. Δεν έκανε την τέλεια προσπάθεια, αλλά μπορεί να έχει τον έλεγχο, αφού μπροστά του ο Webber δεν θα τον κρατήσει για πολύ και ταυτόχρονα θα έχει τον Alonso πίσω του.

 

Για άλλη μια φορά ο Massa κρατήθηκε στο ύψος των περιστάσεων παίρνοντας την 5η θέση για την Ferrari. Αυτό τον Massa θέλει η Ferrari, αλλά μάλλον κάπως αργά. Ο Maldonado πήρε την 6η θέση, αλλά μετά από την 3η παρατήρηση που πήρε φέτος (έχασε την ζυγαριά της FIA) θα ξεκινήσει 10 θέσεις πιο πίσω.

 

O Alonso τώρα (που θα ξεκινήσει 7ος) δεν έκανε αυτό που θα έπρεπε. Όμως αύριο ο αγώνας θα γίνει υπο βροχή ή τουλάχιστον αυτές είναι οι ενδείξεις, και ίσως να έχει ρυθμίσει το αυτοκίνητο προς την κατεύθυνση αυτή. Η μοναδική ελπίδα του Alonso για τίτλο είναι να βρίσκεται στο βάθρο με τον Vettel να έχει πολλές επιλογές. Επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν το τι θα κάνει ο Vettel ίσως ρισκάρουν λίγο με το να ρυθμίσουν το μονοθέσιο για αγώνα υπο βροχή, και συνεπώς να χτυπήσουν το βάθρο, χάνοντας δύναμη στα προκριματικά. Ο Alonso είπε ότι δεν έκαναν κάτι τέτοιο, αλλά όλα θα φανούν αύριο.

 

Ερωτηματικά έχουμε για το συμβάν ανάμεσα στον Grosjean και τον de la Rosa. Ο Grosjean προσπάθησε να περάσει τον Ισπανό από την εσωτερική, αλλά αυτός του έκλεισε την πόρτα, με αποτέλεσμα ο Grosjean να φύγει με μια σπασμένη αεροτομή και στο τέλος να αποκλειστεί από την πρώτη φάση των προκριματικών! Με το συμβόλαιό του να έχει μπει στον πάγο και η υπογραφή για το 2013 να μην έχει πέσει, τέτοια συμβάντα, φταίει δεν φταίει ο οδηγός, δεν βοηθάνε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...