Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην F1!

H Monisha Kaltenborn έγινε Πρόεδρος στην Sauber F1

  • -
  • -

H Monisha Kaltenborn έγινε η νέα Πρόεδρος της Sauber, με το πρώην πλέον αφεντικό Peter Sauber να επιλέγει την απόσυρση από τις καθημερινές ασχολίες με την ομάδα. Ο Sauber ήταν πάντα της άποψης ότι δεν θέλει να τρέχει την ομάδα στα 70 και αποφάσισε ότι η ώρα είναι τώρα, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 69 του.

 

«Είχαμε αποφασίσει εδώ και καιρό ότι η Monisha θα αναλάβει από μένα, αλλά είχαμε αφήσει το τάιμινγκ ανοιχτό. Τώρα είναι μια καλή ώρα για μας, έτσι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να μεταβιβάσω την ομάδα. Έτσι και αλλιώς υπήρχαν και κάποιοι αγώνες που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ, κυρίως στο Ιαπωνικό GP, όπου η ομάδα είχε εξαιρετική απόδοση», είπε ο Sauber και τόνισε ότι η Monisha έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα για την θέση»

 

Η Kaltenborn πήγε στην Sauber το 2000 σαν επικεφαλής του νομικού τμήματος και έγινε CEO τον Ιανουάριο του 2010, έχοντας και το 1/3 της ομάδας. «Έχω βάλει τους στόχους μου ψηλά και θα προσπαθήσω να πάω την ομάδα μπροστά όπως το ήθελε ο Peter Sauber και να την οδηγήσω στην επιτυχία», είπε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...