Video: Πώς τα βλέπει για την Κορέα η Pirelli;

Κρίσιμος παράγοντας τα ελαστικά

  • -
  • -

Για άλλο έναν αγώνα τα ελαστικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτή τη φορά πηγαίνουμε στην πίστα Yeongam στην Κορέα και οι επιλογές της Pirelli είναι μαλακή και η πολύ μαλακή γόμα.

 

O αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Paul Hembery σχολίασε: «Για την Κορέα έχουμε επιλέξει τους ίδιους τύπους ελαστικών με πέρσι, τότε αρκετά τολμηρό επειδή η Κορέα έχει τα υψηλότερα πλευρικά φορτία από όλες τις πίστες όπου χρησιμοποιούμε supersoft. Στο τέλος, είδαμε την πολύ μαλακή γόμα να αντέχει 10+ γύρους και τη μαλακή 20+ γύρους με αποτέλεσμα οι περισσότεροι οδηγοί να ακολουθήσουν στρατηγική δύο pit stop. Φέτος όμως όλα τα F1 ελαστικά μας είναι πιο μαλακά εκτός του supersoft, που παρέμεινε ίδιο. Για φέτος, αναμένουμε έναν ακόμα αγώνα δύο pit stop, θεωρητικά ακόμα ταχύτερο. Ωστόσο, έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στους αεροδυναμικούς κανονισμούς, που γενικά έχουν κάνει τους χρόνους πιο αργούς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η στρατηγική έπαιξε σημαντικό ρόλο στον περσινό αγώνα, ενώ προστέθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και η βροχή στο ξεκίνημα του το Σαββατοκύριακου. Γι αυτό, στην Κορέα τα πάντα μπορούν να συμβούν και πιο επιτυχημένες θα είναι οι ομάδες με τις περισσότερες πληροφορίες και την ικανότητα προσαρμογής τους στις ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες».

 

Η πίστα θα βελτιώνεται συνεχώς όσο πέφτει γόμα και οι συνθήκες θα αλλάζουν ώρα με την ώρα. Στο video που ακολουθεί θα δούμε ποια είναι τα σημεία κλειδιά από πλευράς ελαστικών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...