Grosjean: Στους ώμους του η ευθύνη

Βράζουν από αγανάκτηση οι αντίπαλοι οδηγοί

  • -
  • -

Το αφεντικό της Lotus Eric Boullier, είπε ότι η ευθύνη να μην εμπλέκεται σε συμβάντα στον πρώτο γύρο βαραίνει εξ’ ολοκλήρου τον Romain Grosjean. Μιλώντας στο Autosport o Boullier είπε χαρακτηριστικά : «Μίλησα μαζί του επι μακρόν. Αλλάξαμε την ρουτίνα, προσπαθήσαμε να την κάνουμε πιο άνετη, γιατί ήθελα ένα πιο ζόρικο περιβάλλον για αυτόν, και χρειάστηκε να τον πιέσω, αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να το διορθώσει. Κανένας άλλος»

 

Ο Grosjean έχει αποδείξει ότι είναι ένας πολύ πολύ γρήγορος οδηγός, εάν καταφέρνει και ξεφεύγει από τα προβλήματα της πρώτης στροφής. O Mark Gallagher είχε μιλήσει για την περίπτωση του Grosjean αλλά και των άλλων οδηγών της γενιάς του, στην στήλη που έχει στο GoCar.

 

Ο Boullier όμως τόνισε κάτι σημαντικό : «Εάν δείτε και πάλι την εκκίνηση, δεν αλλάζει την γραμμή του, και αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε ότι εάν πάρει την δεξιά πλευρά της πίστας τότε μένει εκεί. Στην Σιγκαπούρη είχε μια καυτή εκκίνηση, όχι από τον ίδιο, αλλά από τους άλλους οδηγούς που ήξεραν ότι είναι υπο πίεση, και περίμεναν ότι θα κάνει πίσω. Έτσι εδώ του είπα ‘μην κάνεις το ίδιο, απλώς κράτα την γραμμή σου και προσπάθησε να μην έχεις επαφή ή να είσαι κοντά’. Και αυτό έκανε. Είδε τον Perez δίπλα του και προσπάθησε να κρατηθεί μακριά του, αλλά ίσως δεν υπολόγισε σωστά με τον Webber λόγω της διαφοράς ταχύτητας, από την στιγμή που και οι δυο ήταν ταχύτεροι του Webber»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...