Τι κρατάω και τι πετάω από τον αγώνα της Σιγκαπούρης

  • -
  • -

Από την στιγμή που έπεσε η καρό σημαία υπήρχε μια κινητικότητα στους αγωνοδίκες. Καταρχάς υπήρχε το συμβάν του Schumacher που έπεσε πάνω στον Vergne και για το οποίο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τιμωρήθηκε με 10 θέσεις ποινή για το Ιαπωνικό GP. Υπήρχε και η παράβαση του Webber o οποίος προσπέρασε τον Kobayashi εκτός πίστας. Του επιβλήθηκε ποινή 20 δευτερολέπτων (διέλευση από τα πιτς) και έχασε την 10ηθέση, παίρνοντας την ο Perez. Δεν υπήρχε ποινή στο συμβάν ανάμεσα στον Vettel και Button στην φάση της επανεκκίνησης του αγώνα όταν ο Γερμανός πάτησε απότομα φρένο.

 

Ο Schumacher στις δηλώσεις που έκανε είπε ότι το μονοθέσιο δεν «υπάκουσε» στην δύναμη που άσκησε για την πέδηση και έπεσε πάνω στον Γάλλο οδηγό της Scuderia Toro Rosso. Οι κριτικές όμως ότι ίσως ήρθε η ώρα να κρεμάσει τα γάντια του έχουν αρχίσει και πληθαίνουν. Όλο και περισσότερο φαίνεται ότι δεν είναι ο οδηγός που θα βασιστεί πάνω η ομάδα το 2013. Το ενδιαφέρον της Mercedes προς τον Hamilton είναι δεδομένο.

 

Κρατάμε και την δήλωση του Alonso ότι περιμένει αντίδραση από την Ferrari για να μπορέσει να κρατήσει την διαφορά και να πολεμήσει για το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο θα φέρει και πάλι πίεση στο Maranello. Παρόμοια δήλωση έκανε και ο Raikkonen ο οποίος περιμένει από την Lotus να αντιδράσει. Έχουν απομείνει 6 αγώνες και ο Alonso κρατάει μια διαφορά από τον δεύτερο πλέον Vettel.

 

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και πάλι στην McLaren η οποία από την αρχή της σαιζόν μπορούμε να πούμε με αρκετή σιγουριά ότι έχει το καλύτερο μονοθέσιο, αλλά και την καλύτερη πορεία ανάπτυξής του. Βελτίωσε πάρα πολύ τα προβληματικά πιτ στοπ, βρισκόταν συνέχεια μέσα στους πρώτους και εάν δεν είχε τις εγκαταλείψεις από μηχανικά προβλήματα και ατυχήματα, που δεν έφταιγε τουλάχιστον, τότε θα είχαμε μια διαφορετική εικόνα στην κορυφή.

 

Δεν θα περάσει απαρατήρητη και η εμφάνιση του Massa από τους επικεφαλείς της Ferrari. Είναι η εμφάνιση από οδηγό που θέλουν στην ομάδα. Μπορεί να μην έχουν ανακοινώσει ακόμα το ποιος θα οδηγεί δίπλα στον Alonso το 2013, αλλά όπως είπε και ο Ισπανός, εάν είναι να αντικατασταθεί ο Βραζιλιάνος, αυτός που θα έρθει θα πρέπει να είναι καλύτερός του. Δεν υπάρχουν πολλοί εκεί έξω … Πριν από την Ιαπωνία όμως δεν αναμένεται να έχουμε κάτι από την Ιταλία για το θέμα αυτό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...