Τομπάζης: Έτσι γυρίσαμε την απόδοση της F2012

Συνέντευξη στην La Stampa

  • -
  • -

Συνέντευξη έδωσε στην Ιταλική εφημερίδα La Stampa ο Έλληνας Επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας της Ferrari, Νικόλας Τομπάζης. Είπε πολλά και ενδιαφέροντα!

 

Για τον Alonso σχολίασε : «Είναι μέλος της ομάδας και στις δύσκολες στιγμές υπήρχε μεγάλη υποστήριξη εκ μέρους του. Είναι πολύ ακριβής και ευαίσθητος … σαν τηλεμετρία και μας βοηθάει για να βρούμε λύσεις. Αυτός και ο Schumacher είναι καλύτεροι με τους οποίους έχω συνεργαστεί». Μίλησε για τους στόχους της Ferrari και το γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι πάντα ανταγωνιστική : «Στα τέλη του 90 υπήρχε η κυριαρχία από την McLaren. Κάτσαμε και αναλύσαμε τότε τις αιτίες της ήττας και αλλάξαμε τον τρόπο δουλειάς μας, και επενδύσαμε σε νέα αεροσήραγγα. Έτσι κυριαρχήσαμε εμείς. (Στην συνέχεια) είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα. Δεν θελήσαμε να αλλάξουμε, δεν γίναμε καινοτόμοι. Άλλες ομάδες, όπως η Red Bull και η McLaren το εκμεταλλεύτηκαν

 

Στην ερώτηση που δέχθηκε εάν φοβήθηκε ότι θα έχανε την δουλειά του μετά από τις απογοητευτικές εμφανίσεις στις δοκιμές του χειμώνα, ο Τομπάζης απάντησε : «Κάθε εταιρία έχει το δικαίωμα να αναρωτηθεί, όταν δεν κερδίζει, εάν ο επικεφαλής σχεδίασης είναι ο σωστός για την δουλειά». Όσο για το σημείο που άλλαξε η τύχη της ομάδας : «Το πρώτο βήμα ήταν η αναγνώριση των λαθών. Όπως και στον αλκοολισμό, το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσεις το πρόβλημα. Βάλαμε ένα πλάνο με καταληκτική ημερομηνία το Ισπανικό GP»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...