WTCC 2012: Πορτογαλία

Διπλή πρωτιά για τα Chevrolet

  • -
  • -

Η έκτη νίκη της σεζόν για τον Yvan Muller με το Chevrolet, του δίνει θάρρος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, φιγουράροντας από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο νικητής της pole position Tarquini δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα του, αν και κατά τη διάρκεια του αγώνα ακολουθούσε τον Muller, τερματίζοντας εν τέλει στη δεύτερη θέση του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία.
Τρίτη θέση για δεύτερο του πρωταθλήματος Rob Huff με το Chevrolet, τον οποίο ακολούθησε στην τέταρτη θέση o Michelisz με BMW. Ο Alain Menu μετά από μια περιπετειώδη εκκίνηση τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Αν και πέμπτος στον πρώτο αγώνα, στον δεύτερο αγώνα ο Menu επικράτησε, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς. Εξαιρετική ήταν η επίδοση του Oriola ο οποίος κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση με το Seat, ακολουθούμενος από την BMW του Tom Coronel.
Το δίδυμο «φωτιά» του WTCC Huff και Muller με τα Chevrolet τερμάτισαν τελικά στη τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Οι δύο τους έδωσαν σκληρή μάχη με τον Tarquini, ο οποίος τελικά εγκατέλειψε τον αγώνα.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος στις 22-23 Ιουλίου στη Βραζιλία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος αγώνας

2ος αγώνας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1.

Yvan Muller

245 pt.

2.

Rob Huff

227 pt.

3.

Alain Menu

210 pt.

4.

Tom Coronel

140 pt.

5.

Gabriene Tarquini

134 pt.

 

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ OMAΔΩΝ

1.

Chevrolet

578 pt.

2.

BMW Customer Racing Teams

389 pt.

3.

Seat Customer Technology

370 pt.

 

Αναλυτικοί πίνακες βαθμολογιών

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...