Ελληνικές συμμετοχές Ράλι Ακρόπολις 2012

Με 26 πληρώματα η μάχη στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ

  • -
  • -

Η τελευταία φορά που το Ακρόπολις προσμέτρησε στο ελληνικό πρωτάθλημα ράλλυ ήταν το 2000 όταν οι Γιάννης Παπαδημητρίου – Νίκος Πετρόπουλος με ένα Subaru Impreza WRC απέσπασαν τη 10ηθέση στη γενική κατάταξη και την άτυπη πρωτιά μεταξύ των Ελληνικών συμμετεχόντων. Φέτος επιστρέφει στο ημερολόγιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και 26 ελληνικά πληρώματα ετοιμάζονται να αναμετρηθούν στον πιο απαιτητικό αγώνα της χρονιάς.

Ήδη στην πρώτη λίστα είχαν ανακοινωθεί τα επτά ελληνικά πληρώματα που θα ακολουθήσουν το σύνολο του αγώνα στο πλαίσιο του WRC, ενώ άλλες δεκαεννέα ελληνικές συμμετοχές ήρθαν να προστεθούν ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο.  Ανάμεσά τους ο Πρωταθλητής Ράλλυ 2011, Λάμπρος Κύρκος, με το Γιώργο Πολυζώη (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι Δημήτρης Ψύλλος-Κώστας Κόντος με ίδιο αυτοκίνητο, στα χρώματα ενός από τους επίσημους χορηγούς του αγώνα, της ΕΚΟ, αλλά και οι Γιάννης Ζούνης-Μιχάλης Πατρικούσης με το Subaru Impreza WRX STI και την υποστήριξη της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.

Τα πληρώματα που συμμετέχουν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα αγωνιστούν στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου 26 Μαΐου (Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι και Ζήρια) και στις πέντε ε.δ. της Κυριακής 27 Μαΐου (Αγ. Θεόδωροι 1&2, Νέα Πίσια 1&2, Power Stage – Νέο Λουτράκι) στις οποίες θα εκκινούν έπειτα από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις για το WRC. Οι επτά Έλληνες αγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στον αγώνα του WRC, θα βαθμολογηθούν και για το ελληνικό πρωτάθλημα, για τις κοινές ειδικές διαδρομές.

Ο διήμερος αγώνας θα έχει έναν νικητή, αλλά η βαθμολογία για το πρωτάθλημα θα είναι ξεχωριστή για κάθε ημέρα. Έτσι, τα πληρώματα που θα εγκαταλείψουν το Σάββατο, θα έχουν τη δυνατότητα να επανεκκινήσουν την Κυριακή. Φυσικά και τα 26 ελληνικά πληρώματα, όπως και όλα τα υπόλοιπα, θα δώσουν το παρών στην Τελετή Εκκίνησης, στο Ζάππειο Μέγαρο, την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 17:00.

Δείτε τις συμμετοχές εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...