F1: O Fernando Alonso και τα Social Media

  • -
  • -

Ο Ισπανός οδηγός μπήκε δυναμικά στα Social Media. Μπορεί η Ferrari πέρσι να είχε κρατήσει αποστάσεις από τέτοιο ενδεχόμενο, έχοντας βάλει ένα στοπ στους οδηγούς της από το να χρησιμοποιήσουν twitter κατά κύριο λόγο, αλλά φαίνεται ότι έγινε στροφή 180 μοιρών. Χρησιμοποιώντας το Hashtag #askAlo υποστηρικτές του Ισπανού οδηγού έστειλαν μέσω του twitter χιλιάδες ερωτήσεις στον οδηγό. Αυτός απάντησε σε 51. Για να δούμε αυτές με το περισσότερο ενδιαφέρον:

 

Ερ : Πιστεύεις ότι η Ferrari θα τα πήγαινε καλύτερα εάν είχε τον Briatore στην θέση του Domenicalι;

 

Απ : Η δουλειά του Stefano είναι φανταστική με κάθε έννοια και δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να την κάνει κάποιος καλύτερα από αυτόν. Χρειάζεται μόλις ένας αγώνας για να πας από την κριτική στην αποθέωση. Είμαι πολύ καλός φίλος με τον Flavio και μιλάμε συχνά. Είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

 

Ερ : Πιστεύεις ότι η McLaren θα μπορούσε να είχε κάνει αλλαγές στο μονοθέσιό του σε οποιοδήποτε GP το 2007 χωρίς να το γνωρίζεις;

 

Απ : Δεν ξέρω, αλλά δεν έχει σημασία τώρα. Ήμουν αρκετά τυχερός να τρέξω για την McLaren και να δώσω το 100% μου για να βοηθήσω την ομάδα μου τότε.

 

Ερ : Πώς καταφέρνεις και σταματάς μια άσχημη στιγμή στην προσωπική σου ζωή από το να επηρεάζει την απόδοσή σου σε έναν αγώνα;

 

Απ : Όταν μπαίνεις μέσα σε ένα από αυτά τα μονοθέσια, πίστεψέ με, δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο.

 

Ερ : Ακόμα μοιράζεσαι τα λεφτά που κερδίζεις μετά από κάθε νίκη με τους μηχανικούς σου;

 

Απ : Ναι, πιστεύω ότι είναι σωστό να μοιράζεσαι με αυτούς που σε βοήθησαν να φτάσεις σε ένα βάθρο ή να κερδίζεις έναν αγώνα. Θα ήταν άδικο για μένα να παίρνω όλα τα εύσημα.

 

Ερ : Ποιο είναι το καλύτερο συναίσθημα όταν οδηγείς ένα μονοθέσιο F1; Οι στροφές; Οι επιταχύνσεις;

 

Απ : Οι στροφές και το φρενάρισμα. Τα πολύ δυνατά αυτοκίνητα δρόμου της Ferrari σου δίνουν κάτι παρόμοιο σε αίσθηση παρόμοια με την επιτάχυνση ενός μονοθεσίου F1. Αλλά κανένα αυτοκίνητο δρόμου δεν πλησιάζει καν, ούτε κατά διάνοια, τις δυνάμεις επιβράδυνσης και στροφής ενός μονοθεσίου της F1.

 

Αλλά είχε και άλλες ερωτήσεις …

 

Ερ : Είσαι οδηγός που κάθεται στο πίσω κάθισμα; Όταν είσαι ο επιβάτης σου αρέσει να κάνεις μάθημα ή να δείχνεις στον οδηγό πώς να το κάνει σωστά;

 

Απ : Ποτέ, είμαι ήσυχος οδηγός. Από την στιγμή που ο οδηγός σέβεται το όριο ταχύτητες και τον νόμο δεν λέω τίποτα.

 

Ερ: Τι έχεις συλλέξει από την καριέρα σου, την δική σου και άλλων;

 

Απ : Κάνω συλλογή από κράνη από όλους τους οδηγούς του grid. Μου λείπουν κάποιοι, αλλά έχω σχεδόν από όλους.

 

Ερ : Πόσα διπλώματα οδήγησης έχεις; Εννοώ μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα κλπ

 

Απ : Έχω για αυτοκίνητο και μηχανή

 

Ερ : Ποιο είναι αυτό που σιχαίνεσαι να κάνεις

 

Απ : Να σιδερώνω!

 

Για να μπορέσετε να δείτε και άλλες απαντήσεις του Ισπανού οδηγού επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του εδώ (http://www.fernandoalonso.com/en/) . Μην παραλείψετε δε να τον ακολουθήσετε στο twitter (https://twitter.com/#!/alo_oficial)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...