WTCC 2012: Hungaroring

Η έκπληξη του Michelisz στην Ουγγαρία

  • -
  • -

Με τους γνωστούς πρωταγωνιστές έγινε ο πρώτος γύρος του αγώνα WTCC στην Ουγγαρία. Οι τρεις πρώτες θέσεις πήγαν σε τρία Chevrolet με τον πρωτοπόρο Muller, τον Huff και τον Menu να επικρατούν με άνεση. Ο Muller ξεκινώντας από την pole position και επικράτησε στον αγώνα, ενώ οι άλλοι δύο οδηγοί με τα Chevrolet κατάφεραν παρά τις συγκρούσεις να τερματίσουν στις άλλες δύο θέσεις του podium.

Τέταρτη θέση για τον Mehdi Bennani με BMW, o οποίος πέτυχε την καλύτερη επίδοση του μέχρι σήμερα στο WTCC. Στις δύο επόμενες θέσεις τερμάτισαν ο Monteiro και ο Coronel με Seat και BMW αντίστοιχα.

Μπορεί οι συγκρούσεις να άφησαν στην 7η θέση του πρώτου αγώνα τον τοπικό Norbert Michelisz με BMW, στο δεύτερο γύρο όμως ο 28χρονος επεφύλασσε την έκπληξη.
Από την πέμπτη θέση εκκίνησης, κατάφερε και τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω τους Menu και Bennani. Στις τρεις επόμενες θέσεις τερμάτισαν τα Seat Leon, των Oriola, Monteiro και Tarquini. Ο πρωτοπόρος Yvan Muller με Chevrolet, νικητής του πρώτου γύρου, κατάφερε να τερματίσει μόλις δέκατος.

 

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος στην Αυστρία (Salzburgring) στις 19-20 Μάιου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος αγώνας

2ος αγώνας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1.

Yvan Muller

180 pt.

2.

Alain Menu

157 pt.

3.

Rob Huff

150 pt.

4.

Gabriene Tarquini

97 pt.

5.

Tom Coronel

97 pt.

 

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ OMAΔΩΝ

1.

Chevrolet

415 pt.

2.

BMW Customer Racing Teams

278 pt.

3.

Seat Customer Technology

262 pt.

 

Αναλυτικοί πίνακες βαθμολογιών

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...