F1: Η επιστροφή των πρωταθλητών

  • -
  • -

Την Κυριακή που μας πέρασε, δυο ήταν οι πρωταγωνιστές, και οι δυο παγκόσμιοι πρωταθλητές. Μιλάμε για τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τα επιτύχουν αυτά τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπόψη την πολύ δύσκολη αρχή που έχει στο πρωτάθλημα ο Vettel, μπορούμε να πούμε ότι η εμφάνισή του ήταν εντυπωσιάκη καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου. Στον αγώνα έχτισε μια απόσταση ασφαλείας από την αρχή και θα είχε ένα πολύ ήσυχο Κυριακάτικο απόγευμα εάν στην έρημο δεν υπήρχε ο καταπληκτικός Φιλανδός.

 

Αν και ο Raikkonen έμεινε εκτός Q3, φέρνοντας και λογικά μια σχετική απογοήτευση στην ομάδα και στον ίδιο προσωπικά, την Κυριακή στον αγώνα έκλεψε την παράσταση. Αυτή είναι και η ομορφιά του συγκεκριμένου αθλήματος για τους οδηγούς. Η αίσθηση που έχουν όταν γνωρίζουν ότι ένα λάθος στρατηγικής της ομάδας στα χρονομετρημένα τους έχει περιορίσει από την πραγματική τους απόδοση και περιμένουν την επόμενη μέρα για να αποδείξουν αυτό ακριβώς. Ο πρωταθλητής του 2007 με την Ferrari απέδειξε ότι έχοντας στα χέρια του ένα μονοθέσιο ανταγωνιστικό και χρησιμοποιόντας την εμπειρεία του στους πρώτους κρίσιμους γύρους για την αποφυγή «κακοτοπιών», μας έδειξε ότι έχει επιστρέψει το ίδιο δυνατός και γρήγορος. Και ένα τιπ για την οδήγησή του. Η εμπειρία του τον βοήθησε να χρησιμοποιήσει σωστά το μονοθέσιό του, να μην υπερβάλει σε σημεία της πίστας που δεν απέδειδε το ίδιο καλά με την Red Bull και να εκμεταλλεύεται τη σταθερότητά του στις γρήγορες καμπές. Είμαι σίγουρος ότι στην Lotus είναι όλοι πανευτυχείς με το 2-3 της ομάδας τους και πολύ ευχαριστημένοι που αποφάσισαν να έχουν στις τάξεις τους έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή, εάν και πολλοί τον αμφισβήτησαν.

 

Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες 3 ομάδες ης κορυφής έδειξαν αρκετά προβλήματα στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι Mercedes, Ferrari και McLaren ήταν σε ένα δικό τους αγώνα. Λίγα πράγματα από τον Rosberg, ο οποίος είχε δείξει ιδιαίτερη ταχύτητα στις ελεύθερες δοκιμές και στα χρονομετρημένα. Βέβαια πολύς ντόρος έχει γίνει για τις μάχες του με Hamilton και Alonso και κατά την γνώμη μου άδικα κατηγορείται από αυτούς τους 2 οδηγούς για αντιαθλητική οδήγηση. Από την άλλη ο Hamilton ταλαιπωρήθηκε υπερβολικά στα πιτ στοπ του και θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και την 4η θέση εάν δεν έχανε τόσο πολύτιμο χρόνο. Πολύ θετικό αποτέλεσμα και από τον di Resta, που έχασε και ένα σκέλος ελεύθερων δοκιμών.

 

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Ισπανία όπου RBR και Lotus έχουν ένα θεωρητικό πλεονέκτημα έναντι των πολύ μαχητικών αντιπάλων τους στην κορυφή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...