F1: Οι αμυντικές κινήσεις του Rosberg

Η καυτή πατάτα του GP

  • -
  • -

Μετά από την νίκη του Vettel και την ομολογουμένως εκπληκτική εμφάνιση του Kimi Raikkonen αλλά και του Romain Grosjean, στον αγώνα είχαμε μια καυτή πατάτα. Συγκεκριμένα τις αμυντικές κινήσεις του Nico Rosberg πάνω στον Lewis Hamilton αλλά και στον Fernando Alonso. Και για τις δυο αυτές κινήσεις ο οδηγός βρέθηκε να δίνει λογαριασμό στους αγωνοδίκες οι οποίοι και στις δυο περιπτώσεις βρήκαν τις κινήσεις του στο … όριο της νομιμότητας.

 

Για την φάση με τον Hamilton οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι ο Rosberg κινήθηκε προς τα δεξιά αμέσως μετά από την στροφή 3 χωρίς να κάνει απότομες κινήσεις (ομαλή κίνηση προς τα δεξιά από τον οδηγό), ο Hamilton ήταν πίσω του και όχι δίπλα του, και ο Rosberg έκανε πρώτος κίνηση προς τα δεξιά (με τον Hamilton να ακολουθεί). Επισημαίνουν δε ότι εάν υπήρχε σημαντικό μέρος του μονοθεσίου του Hamilton δίπλα στον Rosberg, όσο ο Βρετανός ήταν εντός πίστας, τότε η κίνηση του Rosberg θα κρινόταν. Για την φάση με τον Alonso το σκεπτικό ήταν το ίδιο. Και στις δυο περιπτώσεις ο Rosberg αμύνθηκε με το δικαίωμα της μίας κίνησης (δεν έκανε ζικ ζακ) που του δίνουν οι κανονισμοί.

 

Το GoCar έχει την πληροφορία ότι οι αγωνοδίκες διερεύνησαν και την κίνηση του Hamilton ο οποίος προσπέρασε τον Rosberg με τους 4 τροχούς εκτός πίστας. Όμως και πάλι οριακά η κίνηση αυτή θεωρήθηκε νόμιμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...