F1: Πολύπλοκη η κατάσταση στο Μπαχρέιν

Ορατή η αναβολή ή η ακύρωση του αγώνα

  • -
  • -

Αυτές τις μέρες η ειδησεογραφία στην F1 ήταν πολύ φτωχή. Κάτι το Πάσχα των Καθολικών, κάτι η μεγάλη ανάπαυλα ανάμεσα σε Μαλαισία και Κίνα που μας έρχεται, έκαναν φτωχή την συγκομιδή ειδήσεων. Όλοι βρίσκονται στα αεροπλάνα με προορισμό την Κίνα.

 

Το μόνο σοβαρό θέμα που απασχολεί είναι ο … μεθεπόμενος αγώνας στο Μπαχρέιν. Στο Βασίλειο του Μπαχρέιν υπάρχει για άλλη μια χρονιά πολιτική αναταραχή. Πέρσι ο αγώνας είχε ακυρωθεί για τον ίδιο λόγο. Ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους και διαμαρτύρεται, ενώ υπάρχουν και οδομαχίες σε κάποιες περιπτώσεις. Η ομοσπονδία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να επέμβει εάν χρειαστεί. Ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι οι ομάδες έχουν έτοιμο το Plan B το οποίο αναφέρει ότι θα επιστρέψουν στην βάση τους μετά από τον αγώνα και δεν θα πάνε στο Μπαχρέιν. Μέχρι στιγμής ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει κανονικά.

 

Για να ακυρωθεί ή στην καλύτερη να αναβληθεί θα πρέπει να υπάρξει κάποια … πολιτική απόφαση. Όπως παραδείγματος χάρη θα πρέπει το Υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας (στο οποίο υπάγονται οι περισσότερες ομάδες) να εκδώσει κάποια ταξιδιωτική οδηγία ή κάτι παρόμοιο. Μέχρι στιγμής οι ομάδες δεν έχουν κάνει κάποια πρόταση προς την FIA. Όπως είναι εύκολα κατανοητό αρκετοί έχουν ενδιαφέρον να γίνει ο αγώνας γιατί υπάρχουν συμφέροντα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...