WTCC 2012: Spain

Τα Cruze πρωταγωνιστές στη Valencia

  • -
  • -

Ο Yvan Muller ξεκίνησε ζεστός να υπερασπίζεται τον τίτλο του, κερδίζοντας με το Chevrolet Cruze τον πρώτο γύρο του δεύτερου αγώνα του πρωταθλήματος WTCC στην Ισπανία. Έχοντας κερδίσει και τους δύο αγώνες στη Monza στην έναρξη του πρωταθλήματος, το hat-trick ανέβασε για φέτος τις φιλοδοξίες του. Στη δεύτερη θέση του πρώτου γύρου βρέθηκε ο Ιταλός Tarquini με Seat Leon, ο οποίος αγωνίστηκε σκληρά για να κρατήσει αυτή θέση από τον Tom Coronel με BMW, ο οποίος έμεινε τρίτος μόλις για 0.244 sec!
Ο δεύτερος αγώνας βρήκε στην πρώτη θέση τον Alain Menu επίσης με Chevrolet Cruze. Ακολούθησαν σε απόσταση αναπνοής οι δύο BMW των Tom Coronel και Stefano D'Aste, με τους τρεις συνολικά οδηγούς να διεκδικούν ανά πάσα στιγμή την πρώτη θέση.
Αυτοκίνητα BMW κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση, ενώ ο team mate του Alain Menu, Rob Huff (Chevrolet) τερμάτισε έκτος. Ο υπερασπιστής του τίτλου Muller, βγήκε εκτός πίστας στον 10ο γύρο, κυνηγώντας τον Huff και τερμάτισε εν τέλει όγδοος πίσω από το Seat του Pepe Oriola.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι στο Morocco στις 13-15 Απριλίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος αγώνας

2ος αγώνας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1.

Yvan Muller

88pt.

2.

Alain Menu

61 pt.

3.

Tom Coronel

58 pt.

4.

Rob Huff

57 pt.

5.

Gabriele Tarquini

44 pt.

 

WTCC - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ OMAΔΩΝ

1.

Chevrolet

173 pt.

2.

BMW Customer Racing Teams

108 pt.

3.

Seat Customer Technology

101 pt.

 

Αναλυτικοί πίνακες βαθμολογιών

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...