F1: Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά στο Maranello

Δεν σηκώνουν κεφάλι

  • -
  • -

Η απόδοση της Scuderia Ferrari στην Αυστραλία δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και ο Alonso έσωσε την παρτίδα παίρνοντας την 5ηθέση. Θα λέγαμε ότι ο Ισπανός ξεπέρασε τον εαυτό του και το μονοθέσιο για να το καταφέρει και ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Μάλιστα με νύχια και με δόντια κράτησε πίσω του τον Maldonado στον τελευταίο γύρο.

 

Οι Domenicali και Fry γύρισαν στο Maranello για να μεταφέρουν τους προβληματισμούς αλλά και να οργανώσουν το πλάνο της αντεπίθεσης. Από τεχνικής πλευράς δεν θα υπάρχει τίποτα νεότερο για να φέρουν στη πίστα της Sepang. Οι Ιταλοί θα χρειαστεί να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν με το υλικό που έχουν στα χέρια τους αυτή τη στιγμή. Ο Domenicali είπε ότι η ομάδα έχει καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα με το μονοθέσιο και κοιτάζουν να το διορθώσουν το συντομότερο. Σύμφωνα με τον Ιταλό «Το μονοθέσιο μέχρι στιγμής είναι αργό στις ευθείες, έχει χαμηλή πρόσφυση και χαμηλή απόδοση στις στροφές, παρόλο που η απόδοσή μας στις γρήγορες στροφές είναι αρκετά καλή»

 

Μην ξεχνάμε ότι ειδικά φέτος υπάρχει και μια εμβόλιμη δοκιμή για τις ομάδες πριν από τον αγώνα στην Βαρκελώνη, που είναι ο πρώτος Ευρωπαϊκός και οι ομάδες φέρνουν μεγάλες βελτιώσεις. Για την Ferrari αυτή τη στιγμή σημασία έχει να κρατηθεί ψυχραιμία γιατί η πίεση στους μηχανικούς και σε οδηγούς, ειδικά στον Massa, είναι αφόρητη. Η ομάδα όμως έχει το δυναμικό και τους ανθρώπους να γυρίσει την κατάσταση. Σημασία έχει να μην αργήσει η λύση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...