F1: Νεα ελαστικά της Pirelli για το 2012

Στο Abu Dhabi τα αποκαλυπτήρια

  • -
  • -

Στο Abu Dhabi έγιναν τα αποκαλυπτήρια των νέων ελαστικών της Pirelli για το πρωτάθλημα του 2012. Τα νέα χαρακτηριστικά τους είναι πιο τετραγωνισμένα προφίλ, βελτιωμένη πρόσφυση, μαλακότερη και γόμα με πιο ομαλή απόσβεση. Αυτές οι αλλαγές έγιναν σε συνεργασία με τις ομάδες λόγω των αλλαγών στους κανονισμούς.

Αλλαγές έγιναν και στους χρωματισμούς στα πλαϊνά των ελαστικών ενώ επιστρέφει και το όνομα της Cinturato το οποίο αποτελεί έμβλημα στην ιστορία της F1. Το όνομα της Cinturato θα είναι στις δυο γόμες για την λίγη και την πολύ βροχή. Τα πολύ μαλακά θα έχουν την κόκκινη ένδειξη, τα μαλακά την κίτρινη, τα μεσαία την άσπρη, τα σκληρά θα έχουν ασημί, τα ενδιάμεσα την πράσινη και τα βρόχινα την μπλε.

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι και το ότι η Pirelli χρησιμοποίησε ένα σύστημα Racing Tyre System (RTS) το οποίο ουσιαστικά δίνει μια ταυτότητα σε κάθε ελαστικό το οποίο φεύγει από το εργοστάσιο και το παρακολουθεί καθόλη την πορεία της «ζωής του». Έτσι υπάρχει μια βάση δεδομένων για κάθε ελαστικό που χρησιμοποιείται, από την αρχή μέχρι το τέλος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...