F1: Εκτός ομάδας γιατί δεν ήταν «νικητές»

Γιατί έφυγαν Buemi και Alguersuari;

  • -
  • -

Συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport έδωσε ο Σύμβουλος της Red Bull Helmut Marko. Ο Marko είναι αυτός που κάνει το κουμάντο τόσο στην Red Bull Racing όσο και στην Scuderia Toro Rosso. Όταν στα μέσα Δεκεμβρίου η STR ανακοίνωσε ότι οι Daniel Ricciardo και Jean-Eric Vergne όλο το paddock … έμεινε. Ο Buemi ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι θα είναι ο αναπληρωματικός οδηγός τόσο για την RBR όσο και για την STR.

O Marko είπε για την απόφαση των οδηγών : «H Toro Rosso δημιουργήθηκε για να δώσει ευκαιρία στους νέους οδηγούς. O Alguersuari και ο Buemi είχαν την δική τους για 3 χρόνια και μετά από αυτό ήταν δυνατό να αξιολογήσουμε την εξέλιξη των οδηγών. Δεν είδαμε σε αυτούς πιθανότητα για βελτίωση. Και οι δυο είναι άξιοι να τρέξουν, αλλά για εμάς δεν αρκούσε αυτό. Θέλαμε νικητές», είπε ο Helmut Marko.

Το μέλλον της Toro Rosso θα συνεχίσει να είναι το ίδιο. «θα παραμείνει μια Ιταλική ομάδα με έδρα την Faenza, προσανατολισμένη στους νέους οδηγούς. Αλλά η Toro Rosso θα πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται όλο και πιο αυτόνομα», είπε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...