F1: Πώς πάρθηκε η απόφαση για την ποινή του Massa

Ο Herbert έγραψε για το σκεπτικό της απόφασης

  • -
  • -

Ένας από τους τρεις αγωνοδίκες στον αγώνα της Ινδίας ήταν ο πρώην οδηγός της F1 Johnny Herbert. Μέσα από την στήλη που έχει στην εφημερίδα The National σχολίασε το σκεπτικό με το οποίο πάρθηκε η απόφαση για την τιμωρία του Felipe Massa στην επαφή που είχε με τον Lewis Hamilton.

 

O Herbert γράφει: «Όταν είδαμε το συμβάν από διάφορες γωνίες της τηλεοπτικής κάμερας και αφού μελετήσαμε όλα τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα σε μας, ήταν καθαρό ότι ο Massa ήξερε που ήταν ο Hamilton πριν επιλέξει να κινηθεί προς το μέρος του. Μπορούσες να δεις τον Massa να κοιτάζει τον καθρέπτη του, έτσι γνώριζε ότι ο Hamilton ήταν στην αριστερή του πλευρά όταν πήγαιναν να στρίψουν. Φαινόταν ότι θα πήγαινε να του δώσει την στροφή αφήνοντας χώρο για τον Hamilton να πάρει την εσωτερική. Μόνο που ο Massa πήγε κατά πάνω του, με συνέπεια να έχουμε αυτή την επαφή»

 

Ο αγωνοδίκης ολοκλήρωσε την σκέψη του λέγοντας : «Δεν υπήρχε κάτι να κάνει ο Hamilton για να το αποφύγει. Προσπάθησε να εγκαταλείψει την προσπάθεια, αλλά ήταν αργά και η επαφή ήταν αναπόφευκτη. Εάν ο Massa δεν έπαιρνε ανοιχτά την στροφή θα ήταν ένα διαφορετικό σενάριο. Εάν υπήρχε επαφή σε τέτοιο σενάριο το φταίξιμο θα ήταν στον Hamilton. Όμως το ατύχημα μπορούσε να αποφευχθεί. Ο Massa ήξερε που ήταν ο Hamilton, άνοιξε την πόρτα παίρνοντας ανοιχτή γραμμή και μετά έκλεισε την γραμμή του μη αφήνοντας χώρο στον Hamilton. Για τον λόγο αυτό τον τιμωρήσαμε με ποινή διέλευσης από τα πιτ».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...